Crveno-beli preveslali Azijate za 5.100.000€!

Autor:

Sport

23.07.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored finansijskih injekcija od ulazaka u Ligu Evrope i Ligu šampiona Crvena zvezda je postala finansijski stabilna i pametnim investiranjem u igrački kadar. To podrazumeva devizu "kupi igrača što jeftinije, a prodaj ga za što veće pare", i to je do sada davalo rezultate. Međutim, u toj sferi izdvajaju se dva transfera koja bi klubu sa Marakane mogla da donesu ekstraprofit.

RepublikaFoto: Starsport
Degenek, Ben i Boaći

Štoper Miloš Degenek vraćen je na pozajmicu iz Al Hilala, kom je pre pola godine prodat za 3,6 miliona evra. U pozajmicu je ubačena i opcija o otkupu u iznosu od 1.500.000 evra. To znači da bi crveno-beli za šestomesečno rentiranje australijskog štopera mogli da inkasiraju čistih 2,1 milion evra ukoliko odluče da vrate Degeneka.

Gotovo identična praksa već je obavljena sa Ričmondom Boaćijem. Napadač iz Gane prodat je u februaru 2018. godine Đangsuu za 5,5 miliona evra, da bi svega šest meseci kasnije vraćen za 2,5 miliona evra. Dakle, srpski šampion je na njegovom transferu zaradio 3.000.000 evra. Ukoliko isto ponovi sa Degenekom, uprava će u klub na volšeban način uneti 5,1 milion evra poslujući sa Azijatima. Poslovni sistem na kom bi pozavideli i mnogo bogatiji i organizovaniji evropski klubovi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading