VI STE BRUKA SRBIJE: "ORLIĆI" U RANGU SA ALBANIJOM

Autor:

Sport

22.07.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navikli smo da srpska košarka redovno osvaja medalje na takmičenjima u mlađim kategorijama, ali ovo leto pamtićemo kao najneuspešnije dosad! Naime, nakon debakla selekcije do 19 godina na Svetskom prvenstvu i osvojenog sedmog mesta, njihovi godinu dana stariji sunarodnici doživeli su nezapamćeno poniženje tako što su se sa Evropskog šampionata iz Izraela vratili kao pretposlednji! Da šamar po naš najtrofejniji sport bude veći, 15. mesto (samo je Letonija bila gora) označilo je i ispadanje "orlića" u drugu diviziju kontinentalne košarke, rame uz rame sa "silama" poput Albanije, Luksemburga, takozvane države Kosovo, Finske, Švedske, Bugarske...

RepublikaFoto: Kss.rs
Mladi košarkaši Srbije

Legendarni košarkaški trener Vladislav Lučić za Srpski telegraf objašnjava razloge za sramno posrnuće naših košarkaških nada.

- Ovogodišnji košarkaški rod je nešto slabiji od ranijih, mada čudi takav debakl na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu jer su čak osmorica od tih igrača osvojili juniorsko evropsko zlato pre samo godinu dana. Kao glavni problem vidim to što ti momci ne igraju jake utakmice u seniorskoj konkurenciji, odnosno ne dobijaju šansu u jakim klubovima i takmičenjima - analizira za naš list popularni Lale.

ONI SU NAS OSRAMOTILI

Vuk Vulikić

Mihajlo Jovičić

Tadija Tadić

Vuk Đorđević

Aleksa Uskoković

Stefan Momirov

Ranko Simović

Andrija Marjanović

Nikola Mišković

Marko Pecarski

Aleksa Matić

Miloš Stajčić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
threesons123

22.07.2019 15:45

Napisali ste 12 imena sjajnih momaka, sportista, ljudi!.. Tu samo treba da stoje imena celokupnog stručnog štaba na čelu sa Oliverom Popovićem i jednog menadžera!!!.. Klinci nisu krivi ništa!!!