Grizmanov transfer pod istragom!

Autor:

Sport

20.07.2019

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska federacija Španije otvorila je istragu povodom tvrdnji Atletika da im Barselona duguje još 80 miliona evra od transfera Antoana Grizmana

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Antoan Grizman

Klub iz Madrida je još prošle nedelje izdao saopštenje u kojem tvrdi da nije sve bilo kako tvrde u Barseloni pa su pozvali Federaciju da proceni ko je u pravu.

Grizman je prošlog leta potpisao novi petogodišnji ugovor sa Atletikom po kom je otkupna klauzula bila 200 miliona evra.

Ta cena je 1. jula 2019. pala na 120 miliona, koliko je Barselona platila "jorgandžijama", ali u Atletiku tvrde da im Katalonci duguju još 80.

- Atletiko veruje da je suma od 120 miliona nedovoljna da ispuni otkup njegovog ugovora jer je očigledno da je se igrač sa Barselonom dogovorio mnogo pre nego što je cena pala na 120 miliona. Raskid ugovora se dogodio pre kraja prošle sezone i to pre svega zahvaljujući potezima igrača, tako da smo započeli proceduru odbrane interesa naših prava i legitimnih interesa - stoji u saopštenju Atletika.

S druge strane u Barseloni se brane time da nisu prekršili pravila i kažu da nema dokaza za tako nešto.

- Razgovarao sam sa njima, ali ne mislim da imaju bilo kakav dokaz za nešto pogrešno. Razumem da svako brani svoj interese, pričao sam i sa predsednikom Enrikeom Serezom, ali u tome svemu nema ništa. Nije ništa bilo u martu, kako tvrde - rekao je predsednik Barselone Đozep Martija Bartomeu.

Grizman je takođe angažovao advokate koji tvrde da je on veoma razočaran potezom bivšeg kluba i njegovih čelnika.

- Ponašaju se loše i pričaju sve drugačije od onog što su njemu samom rekli. Neka rade šta misle da je potrebno, ako bude potrebno, mi ćemo regovati. Grizman želi samo da se posveti novom poglavlju svoje karijere - rekao je Antoanov advokat Sevan Karijan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading