Čelnici Premijer lige uveravaju: Spremni smo za VAR tehnologiju!

Autor:

Sport

20.07.2019

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do početka nove sezone u Premijer ligi ostalo je samo još 20 dana. Novina će svakako biti uvođenje VAR tehnologije.

Ilustracija

Od kada postoji VAR donosi mnogo kontroverzi u fudbalu. Postoje različiti načini korišćenja, nekada navijačima nije najjasnije kada se on upotrebljava, a veliki problem može da napravi kada upropasti ritam utakmice i kada prekid zbog pregledanja snimka predugo traje. Jednako će iritantno biti i kada sudije budu puštale svaki pa i očigledan ofsajd kako bi VAR u slučaju pogotka doneo konačnu odluku. 

Ipak sve najjače evropske lige uvode VAR zarad regularnosti pa će to od naredne sezone učiniti i Premijer liga. Engleske sudije se nisu baš proslavile u upotrebi ovog sistema u FA Kupu pa postoji sumnja kako će to izgledati. 

- Dve godine smo radili na tome i još ćemo raditi na unapređivanju VAR naredne dve godine. Naravno da će izazvati kontroverze jer se radi o velikim odlukama ali spremni smo i na to. Testirali smo sve i posebno smo se bavili subotnjim mečevima kada ima više utakmica u isto vreme. Imamo osećaj da je sve spremno i možemo da upotrebljavamo VAR - rekao je izvršni šef Premijer lige Ričard Masters.

- Navijači žele da vide da se donose prave odluke, ali ne žele da utakmice budu prekidane i da to remeti ritam meča. Jedina razlika je međutim kada vidiš da sudija koristi snimak i ide do ekrana. Međutim donosimo nešto novo u Premijer ligu i ako nešto treba da se redefiniše, unapredi ispravićemo to u pravom trenutku - dodaje Masters. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading