Tončev grmi na igrače, ali brani trenera: "Radnički neće više biti prolazna stanica!"

Autor:

Sport

20.07.2019

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek Radničkog iz Niša Ivica Tončev ocenio je da je neuspeh u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv Flore iz Talina velika lekcija za sve u klubu, ali i sve u srpskom fudbalu.

RepublikaFoto: FK Radnički Niš
Ivica Tončev

- Fudbalski klub Radnički ne traži bilo kakva opravdanja za neuspeh u kvalifikacijama za Ligu Evrope, već će rukovodstvo, nakon što se smire strasti hladne glave analizirati sve što se desilo u proteklom periodu. Već su uočene greške, na čijem rešenju će se svakako raditi kako se ne bi opet ponovile. Između ostalog, imajući u vidu finansijsku stabilnost kluba ali i zalaganja tokom kvalifikacija razmotriće se svi ugovori fudbalera. Suština je da više neće biti dozvoljeno da ekipu čine igrači sa ugovorima od šest meseci ili godinu dana, koji se ponašaju kao da je Radnički samo usputna stanica na njihovom putu u inostranstvo. Svojom neozbiljnošću i nezalaganjem na utakmicama pokazali su da ne poštuju klub u koji su došli i koji im je dao veliku šansu da pokažu svoj talenat - istakao je Tončev.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa utakmice Radnički Niš-Flora Talin

On je naglasio da je takvo ponašanje neprihvatljivo jer je klub učinio sve da imaju najbolje moguće uslove da se razvijaju i grade karijere, što su pojedinci prokockali. On dodaje da više nema nikakvih dilema da je osnovni problem u Srbiji kod fudbalera.

 - Srpski fudbal je definitivno za naše fudbalere samo neka prolazna varijanta. Svi se ponašaju kao da su na autobuskoj stanici ili na aerodromu. I svi navodno čekaju finansijski ogromne aranžmane, uopšte ne misle na klubove u kojima igraju, već čekaju pozive. Pa ako ih bude odmah odlaze, a ako toga nema tek onda su im dobri domaći klubovi. Ne želim da budem demagog, ali reći ću ono što mora da bude obaveza svih u fudbalu Srbije - moraće svi klubovi da se bore protiv ove i ovakve pojave - ukazao je Tončev.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa utakmice Radnički Niš-Flora Talin

Govoreći o odlasku fudbalera iz prethodne sezone Tončev ističe da Radnički mnoge od tih fudbalera nije mogao da zadrži i dodao da je zbog toga niška ekipa ostala bez kostura tima iz prethodne sezone.

- Naša uprava će narednih dana doneti odluku da se ugovori sa fudbalerima i najmlađim i najstarijim, ubuduće potpisuju na najmanje tri godine. Na taj način nećemo dozvoliti da Radnički ostane samo sa četiri ili pet fudbalera iz prethodne sezone. Nema više ugovora na šest meseci ili godinu dana. Nećemo dozvoliti da nas niko ucenjuje, da posle kratkog vremena provedenog u Radničkom pojedinci odlaze i ostavljaju klub na cedilu - naglasio je Tončev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading