Jedan šut u okvir gola, jedan pogodak: Alžir šampion Afrike posle 29 godina!

Autor:

Sport

20.07.2019

07:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Alžira pobedili su Senegal sa 1:0 u finalu Kupa afričkih nacija i tako osvojili titulu šampiona posle 29 godina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Alžira

Neočekivano rano, već u 2. minutu duela, Alžirci su poveli u Kairu, i to uz dosta sreće, Buneđa je šutirao nezgodno, ali se lopta odbila od štopera Senegala i potpuno promenila pravac, što je poremetilo golmana Gomisa u postavljanju.

Senegalci su pokušavali preko Nijanga i Manea da dođu do izjednačenja veoma dugo, čak je sviran penal, koji je opravdano povučen posle VAR pregledanja snimka, igrača Alžira je lopta pogodila u ruku dok je ona bila uz telo, sa male distance, i bilo je jasno da nije postojala namera da se promeni tok igre.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Navijači Senegala

Inače, titulu je branio Kamerun, a na večnoj listi prvi je domaći Egipat sa sedam titula. Ipak, Mohamed Salah nije bio dovoljan na domaćem terenu, a na listi slede Kamerun sa pet, Gana sa četiri, Nigerija sa tri pehara.

Obala Slonovače i DR Kongo imaju po dve titule, Zambija, Tunis, Sudan, Alžir, Maroko, Etiopija, Južna Afrika i Kongo imaju po titulu.

Senegal je prethodno 2002. izgubio u finalu, a Alžirci su bili prvaci 1990. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading