Momak koji boluje od leukemije poslao poruku Mihajloviću: Hajde da se zajedno vratimo kući kao pobednici

Autor:

Sport

16.07.2019

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš trener Siniša Mihajlović objavio je ove subote da boluje od akutne leukemije, a sa svih strana stigle su mu poruke podrške. Među njima izdvojila se jedna koju je uputio jedan 14-godišnjak.

RepublikaFoto: youtube.com/Nicoforza
Nikolo Basta

Mladi Nikolo Basta iz Fođe boluje od iste bolesti, a nakon što je video da se sa istim problem suočava i Mihajlović odlučio je da mu uputio poruku podrške.

- Kada dobiješ takve vesti, imaš utisak da će sve oko tebe da eksplodira. Ali onda shvatiš koliko je dragoceno to što imaš oko sebe ljude koji te vole i podržavaju i daju ti energiju. Ja sam odlučio da se suprotstavim bolesti sa žestinom, agresivnošću i bez okevanja da bih je pobedio. Siniša, video sam da si pogledao realnosti u lice i da hoćeš da se boriš odlučno. Mogu ti samo reći da tu odlučnost sačuvaš i održiš. Ova utakmica traje više od 90 minuta i hajde da smislimo kako da se zajedno kući vratimo kao pobednici - rekao je 14-godišnji Nikolo Basta Siniši Mihajloviću.

- U poređenju sa periodom od pre deset godina napravili smo veliki napredak. Samo prošle godine je izvršeno 190 transplantacija, od čega su 47 bile transplantacije koštane srži iz naših zaliha i donora - kaže doktor Instituta za hematologiju Mikele Kavo za bolonjski Il Resto del Karlino.

Kada je reč o Mihajloviću, on ima akutnu leukemiju koja na februarskim testiranjima nije otkrivena, ali su prema rečima Kava, šanse za borbu sa tim oblikom bolesti i dalje dobre.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading