Brazilac svestan Zvezdine veličine: Jedva čeka debi

Autor: Republika

Sport

11.07.2019

15:08

Crvena zvezda je danas promovisala i peto ovosezonsko pojačanje, Brazilca Žandera koji je zaoštrio konkurenciju na poziciji levog beka.

crvenazvezdafk.com
Žander

Sportski direktor crveno-belih kluba Mitar Mrkela dočekao je tridesetjednogodišnjeg defanzivca i poželeo mu dobrodošlicu.

- Žander je veoma brzi levi bek, odličan je u igri 1 na 1 i očekujem da sa nijim dobijemo probojnost po boku. Želim mu da se što pre uklopi u klub - rekao je Mrkela.

Brazilac je zadužio dres sa brojem 18, a prilikom promocije nije skrivao zadovoljstvo što je postao deo šampiona Srbije.

- Srećan sam što sam došao u Zvezdu i stekao privilegiju da nosim crveno-beli dres. Svestan sam veličine kluba i značaja grba koji ću braniti. Imamo dobar tim i očekujem da ostvarimo uspeh i ove sezone. Ipak, svestan sam da je put dug i pun prepreka. Osećam se veoma spremno. Od dolaska treniram intenzivno i jedva čekam priliku da debitujem - rekao je novajlija  i osvrnuo se na činjenicu da je 20. Brazilac u Zvezdi:

- Ne osećam pritisak zbog očekivanja javnosti ili prethodnog učinka mojih sunarodnika. Svako je igrač za sebe. Došao sam da osvojim titulu i spreman sam da preuzmem odgovornost.

Kroz razgovor sa prijateljima levi bek stekao je predstavu o veličini Crvene zvezde.

- Poznajem Sašu Markovića, sjajan je igrač, bliski smo prijatelji i pre dolaska u Beograd konsultovao sam se sa njim. Rekao mi je da je Zvezda odličan izbor i tek onda sam shvatio veličinu kluba u koji dolazim. Dugo poznajem i Tomanea, igrali smo u Tondeli zajedno. Radi se o sjajnom fudbaleru i siguran sam da će dati doprinos na putu do novih uspeha - istakao je Žander

Komentari (0)

Loading