Ovo je novi Novak... Tera protivnike da eksplodiraju mentalno i fizički

Autor:

Sport

11.07.2019

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji peti teniser sveta Anri Lekont važi za čoveka vedrog duha i skoro uvek spremnog za razgovor.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Harizmatični Francuz je govorio za Sport klub o ovogodišnjem Vimbldonu, Novaku Đokoviću, trci za najvećeg svih vremena...

Podeljena su mišljenja u vezi sa brzinom podloge na ovogodišnjem Vimbldonu, a 55-godišnjak smatra da je razlika osetna.

- Ove godine se podloga mnogo promenila, izuzetno je spora u poređenju sa prethodnim godinama, nestvarno mi je to. Mislim da to favorizuje Rafu i Novaka, za Rodžera će biti komplikovanije, ali pre svega je neverovatno videti da su njih trojica i dalje u stanju da igraju tenis na tako vrhunskom nivou - počinje Lekont za Sport klub. 


Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal prvi put od 2007. godine zajedno su u polufinalu Vimbldona – godine prolaze, oni ne staju. 

- Teško je odgovoriti na pitanje do kada će to trajati, ali moj je utisak da ih nova generacija previše respektuje. Malo se plaše, to mislim. Naravno, to što uspevaju već toliko dugo da osvajaju daje im novu dimenziju samopouzdanja i moći. Sva trojica igraju izvanredno, potrebno je da im se suprotstavi neko ko ih se ne plaši.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Lekont smatra da Đoković iza sebe ima impresivnu karijeru i konstatuje da je još daleko od kraja. 


- Ovo je novi Novak, fascinantno je koliko veruje u sebe i koliko uvek želi da bude bolji, da neprestano napreduje. Zbog toga je i toliko uspešan. Za njega je Rolan Garos bio nešto drugačije, nije imao svoj dan, ali na betonu i na travi on je najbolji - kaže polufinalista Vimbldona iz 1986. godine i dodaje:

- Novak je verovatno teniser koji najbolje igra jer ima sve udarce – nema slabog segmenta igre, odličan je na svim podlogama i ima ključ za to da gurne protivnika do granice na kojoj ovoj eksplodira mentalno i fizički. Rafa je borac koji nikada ne odustaje i vredno radi, uz svoju tehniku, a Rodžer je umetnik koji je u stanju da igra na razne načine. Zato i uživamo u tome što oni osvajaju Slemove.

Federer ima 20 Gren slem titula, Nadal 18, a Đoković 15, bitka za najvećeg svih vremena u punom je jeku. 

- To ne znamo, moramo da prestanemo sa tom diskusijom o najvećem u istoriji. Hajde da uživamo dok igraju, pa ćemo na kraju da svodimo račune. Za nekoliko godina nećemo moći više da ih gledamo... Hajde da vidimo ko će da prestigne Rodžera Federera... Rekordi su tu da se ruše, videćemo - zaključio je Lekont za Sport klub.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading