Bekam gradi imperiju!

Autor:

Sport

11.07.2019

07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inter Majami, fudbalski klub Dejvida Bekama dobio je dozvolu da gradi 50 miliona funti vredan novi stadion. Očekuje se da gradnja na mestu nekadašnjeg Lokhart stadiona počne sredinom septembra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dejvid Bekam

Inter Majami konačno je dobio dozvolu da gradi novi stadion. Procenjuje se da će investicija biti vredna 50 miliona funti, a Inter će dobiti svoj dom na lokaciji nekadašnjeg Lokhart stadiona.

Dejvid Bekam, koji je jedan od vlasnika tima, nada se da će klub moći da se takmiči u MLS već 2020. godine.

Novoosnovani klub je zahtev za izgradnju stadiona podneo pre (samo) šest meseci, a u utorak je jednoglasnom odlukom nadležne komisije zahtev odobren.

Ostalo je da se završe još neke formalnosti pre nego što izgradnja stadiona počne sredinom septembra. Takođe, vlasnici moraju da sačekaju dozvolu Federalne avijatičarske administracije koja bi trebalo da proceni da li će novi stadionbiti preblizu aerodromu. Očekuje se da ova komisija bude rigorozna pri odlučivanju, ali ne i da dozvola neće biti izdata.

Novi stadion trebalo bi da posluži Inter Majamiju u prve dve sezone igranja u MLS nakon čega će biti pretvoren u trening centar, a klub će se tada preseliti na Majami fridom park vredam 750 miliona funti.

Već se, naravno, spekuliše i o tome koje bi igrače Bekam mogao da dovede za premijernu sezonu svog kluba u MLS. Neki mediji pominju Radamela Falkaoa, a drugi idu i dalje i navode da je Bekam ponudio četvorogodišnji ugovor Luisu Suarezu, a ranije se spekulisalo o tandemu Mesi, Kristijano Ronaldo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading