Skala del Kalčo na fudbalski način u režiji milanskih velikana!

Autor:

Sport

10.07.2019

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski rivali, ali ne dušmani. Milan i Inter su prema najavama sklopili pakt i zvanično gradskim vlastima podneli plan za izgradnju novog stadiona, kapaciteta oko 60.000 mesta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Derbi Dela Madonina

Novi projekat mnogi već nazivaju “Skala del Kalčo“, odnosno fudbalska Skala po uzoru na čuvenu opersku kuću u Milanu. Rosoneri i "Neroazuri" obećavaju 3.500 radnih mesta i ukupne privatne investicije u visini od čak 1.200.000.000 evra. I slovima: milijardu i dve stotine miliona evra!

Naravno, u tu sumu je uračunat i novac koji će biti investiran u izgradnju potpuno novog kvarta koji će okruživati stadion i biti namenjen pre svega za šoping i sportske aktivnosti.

- Ovo je složen projekat koji predviđa investicije od više od 1.200.000.000 evra i čija je implementacija esencijalna za povratak milanskog fudbala u elitu evropske i globalne fudbalske arene - 

Milan i Inter će sve finansirati – ili bar obezbediti investitore - a zauzvrat će dobiti pravo korišćenja na 90 godina. Arhitektonsko rešenje tek treba da bude izabrano. Svakako će biti jednostavnije nego rekonstruisati sadašnji “Đuzepe Meaca“ stadion.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading