Doživotna suspenzija zbog izmišljenog penala

Autor:

Sport

07.09.2017

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija Džozef Lampti iz Gane doživotno je suspendovan nakon što je dokazano da je u novembru prošle godine izmislio penal za domaćina na utakmici između Južne Afrike i Senegala (2:1).

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Zbog penala dobio doživotnu suspenziju: Džozef Lampti

On je pokazao na belu tačku nakon što je fudbaler Senegala Kalid Kulibali navodno igrao rukom iako se na snimku jasno vidi da ga je lopta pogodila u koleno pre nego što je pala na zemlju.

Južna Afrika je iskoristila poklon i pobedila, što joj je jedini trijumf u dosadašnjim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, uz remi i dva poraza. Međutim, Senegal je daleko više pogođen jer, da je uzeo makar bod, sada bi imao šest i ne bi zaostajao za Burkinom Faso i Zelenortskim ostrvima u Grupi D afričkih kvalifikacija.

Gosti su se zato i žalili, pa je Sud za sportsku arbitražu u Lozani utvrdio prave činjenice i Lamptija zauvek izbacio iz fudbala. Nakon toga je FIFA naložila da se odigra nov meč, što će se i desiti u novembru ove godine.

Tako će u samo nekoliko dana Senegal i Južna Afrika odigrati dva susreta, ovaj ponovljeni i regularnu utakmicu u grupi, što bi direktno moglo da utiče na to ko će na Mundijal u Rusiju 2018.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading