Alves jedini fudbaler sa 40 osvojenih trofeja

Autor:

Sport

09.07.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten Brazila Dani Alves (36) nikada nije osvojio Zlatnu loptu za najboljeg fudbalera sveta niti su ga svrstavali u tu kategoriju, ali kada bude podvukao crtu posle fenomenalne karijere, teško je da će se u bliskoj budućnosti naći igrač koji će moći da nadmaši njegove uspehe. Posle osvajanja Kopa Amerika sa "kariokama" i trijumfa nad Peruom (3:1) Alves je došao do jubilarnog 40. trofeja, što nije uspelo nijednom fudbaleru u istoriji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dani Alves

Bila je to njegova četvrta titula sa nacionalnim timom (po dvaput osvojio Kopa Amerika i Kup konfederacija), a nedostaje mu jedino trofej namenjen svetskom prvaku. Kako će za vreme Mundijala 2022. u Kataru imati 39 godina, teško je verovati da će uspeti da objedini sve titule u prebogatoj karijeri. 

To je bio jedan od razloga što je kraj meča protiv Perua dočekao u suzama. Najviše znamenja Brazilac koji će ostati upamćen kao jedan od najboljih desnih bekova u istoriji fudbala osvojio je sa Barselonom - čak 23. Šest trofeja doneo mu je kratak staž u Pari Sen Žermenu, dok je pet titula osvojio sa Seviljom, a dva pehara sa Juventusom.

Sada je slobodan igrač i moći će da bira gde će nastaviti karijeru. Svi ozbiljni klubovi spremni su da ga oberučke prihvate bez obzira na to što je u ozbiljnim fudbalskim godinama. Najzainteresovaniji su Atletiko Madrid, Inter i Barselona, koja bi ga rado ponovo videla na Nou kampu u paketu sa zemljakom Nejmarom.

Danijeve titule

Barselona 23

PSŽ 6

Sevilja 5

Juventus 2

Brazil 4

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading