JURIŠ NA ELITU i brisanje celog duga

Autor: Ilija Momčilović

Sport

09.07.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde će večeras (20.00, RTS 1) u Litvaniji pokušati da preskoče prvi od potencijalna tri stepenika na putu ka Ligi šampiona i finansijskom blagostanju. Rival je dobro poznat, reč je o litvanskoj Suduvi, koja će dočekati srpskog šampiona u Marijampolju u okviru 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa meča Zvezde i Suduve iz prošle sezone

Protivnik kog je četa Vladana Milojevića prošle sezone eliminisala sa 5:0 u dvomeču trebalo bi samo da posluži kao zagrevanje za ono što sledi, a to je novi napad na evropsku elitu.

FALE BEKOVI

Pored sportskog motiva, koji nema cenu, i zbog milionske armije navijača, u klubu sa Marakane razmišljaće i o potencijalnom saniranju dugova. Plasman u grupnu fazu doneo bi crveno-belima najmanje 16,4 miliona evra (samo novac od nagrada), što bi bilo dovoljno da se pokrije čitav postojeći dug (ako je verovati generalnom direktoru Zvezdanu Terziću, on iznosi 14 miliona evra). Tako bi prvi put u modernoj istoriji klub iz Ljutice Bogdana mogao da izađe iz "crvene zone" i uleti u plus. Trener Vladan Milojević je odlučio da na put povede 21 igrača, a među njima nema povređenog Radovana Pankova, kao i Lorenca Ebisilija, koji uskoro očekuje transfer i odlazak kluba. Osim njih dvojice, na spisku nema dvojice bekova - Milana Gajića i Brazilca Žandera.

NAJVIŠA OČEKIVANJA

Štoper Srđan Babić istakao je da on i njegovi saigrači ne bi trebalo da imaju težak posao ukoliko budu na svom nivou igara.

- Očekivanja su uvek najviša - da se plasiramo u evropsko takmičenje. Dobro smo analizirali protivnika, daćemo sve od sebe. Ako maksimalno uđemo u utakmicu, ne bi trebalo da bude problema. Poznajemo ih dobro od prošle godine, znamo u kom sistemu igraju. Ne treba nikog potcenjivati. Oni su šampioni svoje zemlje - rekao je Babić.

Slično mišljenje izneo je i desni bek Filip Stojković.

- Dobro smo odradili pripreme, spremni smo. Sve osim naše pobede predstavljalo bi iznenađenje za nas. Ako budemo pravi i otvorimo meč kako treba, neće biti problema - istakao je Stojković.

LIGA ŠAMPIONA

1. kolo kvalifikacija

Utorak

Astana - Kluž 15.00

Ararat - AIK 16.00

Helsinki - Toršavn 18.00

Kalju - Škendija 18.00

Sarajevo - Seltik 19.45

Didelanž - Valeta 20.00

Suduva - Crvena zvezda 20.00

TNS - Feronikelji 20.00

Sreda

Partizani - Karabag 17.30

BATE - Pjast 19.00

Šerif - Saburtalo 19.00

Ferencvaroš - Ludogorec 20.00

Slovan (B) - Sutjeska 20.15

Dandalk - Riga 20.45

Linfild - Rozenborg 20.45

Valur - Maribor 22.00

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading