Zvanično: Ludi Srbin isterao svoje i potpisao ugovor života!

Autor:

Sport

08.07.2019

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest Hem je i zvanično potvrdio prodaju Marka Arnautovića kineskom Šangaju SIPG. Iako se na sajtu "Čekićara" ne navodi visina obeštećenja, zna se da će premijerligaš inkasirati tačno 22.400.000 funti, odnosno 25.000.000 evra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marko Arnautović

To je cena "užasnog posla" u kojem su se Čekićari ratosiljali "trule jabuke" koja je pretila da poremeti odnose unutar tima. Posle komentara Markovog brata i menadžera kako ga "Vest Hem iskorišćava" svi u istočnom Londonu bili su za momentalni razlaz sa Arnautovićem, koji je za dve sezone od dolaska iz Stouka zabeležio 21 pogodak na 59 nastupa u bordo-plavom dresu.

Austrijski reprezentativac uspešno je prošao lekarske preglede i potpisao trogodišnji ugovor po kojem mu je dosadašnja plata u Londonu (120.000 funti nedeljno) duplirana. Marko Arnautović će od sada Kineze uveseljavati za gotovo 7.000.000 evra po sezoni pa je jasno zbog čega je insisitrao da ga puste.

Dobro će u celoj priči proći i njegov prethodni klub Stouk kojem pripada 20 odsto do prodaje u Kinu, dakle oko 5.000.000 evra, a zanimljivo da je Vest Hem prošle zime odbio čak 60.000.000 evra tešku ponudu Gvangdžoua, da bi se ovog leta odrekao Austrijanca za dve trećine manje obeštećenje.

Što se tiče zamene za Arnautovića, Vest Hem će pokušati da dovede Maksija Gomeza iz Selte za kojeg je spreman da izdvoji 50.000.000 evra, koliko iznosi otkupna klauzula. Međutim, problem je što bi Urugvajac radije u Valensiju, iako Slepi miševi nemaju para da ga otkupe i to će Čekićari probati da iskoriste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading