Najbolji golman na svetu - Alison Beker!

Autor:

Sport

08.07.2019

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Alison Beker, brazilski fudbalski golman, još jedanput je potvrdio da je najbolji golman na svetu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Alison Beker

Golman Liverpula je sa reprezentacijom Brazila osvojio Kopa Ameriku pobedom nad Peruom rezultatom 3:1, te osvojio "Zlatnu rukavicu".

Alison je time kompletirao fenomenalnu sezonu, tokom koje je nagradu za najboljeg golmana takmičenja, pored Kopa Amerike, osvajao i u Premijer ligi i u Ligi šampiona.

Tokom Kopa Amerike Brazil i Alison primili su jedan jedini gol na šest utakmica, upravo u finalu protiv Perua – i to iz penala.

Njegov Liverpul je u Premijer ligi završio na drugom mestu, sa bodom manje od šampiona Mančester sitija, ali je imao najbolju odbranu – na 38 utakmica primili su samo 22 gola.

Brazilac je u "redse" došao leta 2018. godine, kada je prešao iz Rome u transferu vrednom 62 miliona evra, čime je postao najskuplji golman svih vremena (posle ga je prestigao Kepa Arisabalaga, koji je za 80 miliona prešao u Čelsi iz Bilbaa).

Liverpul sa 26-godišnjim Alisonom ima ugovor do 2024. godine i, barem do tada, ne mora ni najmanje da strepi za svoju odbranu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading