Jokan spašava Pavkova!

Autor: Ilija Momčilović

Sport

08.07.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan Pavkov (25) neće u Kinu, ali hoće u Ujedinjene Arapske Emirate! Visoki i snažni golgeter mogao bi karijeru da nastavi u El Garafi, i to na preporuku novog trenera Slaviše Jokanovića (50). Popularni Jokan, iako legenda Partizana iz igračkih i trenerskih dana, na taj način bi drugi put pomogao da se kasa na Marakani dodatno napuni.

Slaviša Jokanović odvodi Pavkova

OPŠTE ČUĐENJE

Prvi put je u sam smiraj prelaznog roka 2015. godine Slaviša Jokanović pazario tada zlatnog "orlića" Predraga Rajkovića, omogućivši da Zvezda dobije preko potreban novac za normalno funkcionisanje kluba. Tada još 20-godišnjak i zvanično najbolji golman na prvenstvu sveta za mlade Rajković preselio se u Izrael na opšte čuđenje celokupne sportske i fudbalske javnosti. Svi su se tada pitali u čemu je tajna, zar najbolji mladi čuvar mreže na svetu ne zaslužuje veći klub i jaču ligu. Međutim, sve je postalo jasno kada je Makabi iskeširao odmah tri miliona evra za tadašnjeg Zvezdinog kapitena. Čelnici kluba sa Marakane bili su tada veoma zadovoljni, a Rajkovićev transfer je bio jedan od najvećih u istoriji izraelskog fudbala.

SLIČAN MITROVIĆU

Istu sumu sada kao šef stručnog štaba El Garafe Slaviša Jokanović spreman je da ponudi za još jednog zvezdaša, ali ovoga puta reč je o napadaču. Pavkov je prototip igrača kakvog ceni srpski trener jer je visok i snažan, dobro igra leđima, te stilom igre podseća na Aleksandra Mitrovića, s kojim je Jokan veoma uspešno sarađivao u Fulamu. Shodno tome, Slaviša je spreman da ubedi bogate čelnike svog novog kluba da im je ljubimac "Delija" neophodan za njihove planove za novu sezonu. Iako su za Zvezdinu devetku zainteresovani i klubovi iz Turske, pre svih Bešiktaš i Fenerbahče, može se očekivati da proradi novosadska veza, pa rođeni Novosađanin Jokanović ubedi sugrađanina Milana da mu se pridruži u Emiratima.

RepublikaFoto: Starsport

Zvezda danas putuje u Litvaniju

Fudbaleri Crvene zvezde će danas (10.25) otputovati za Litvaniju, gde će sutra od 20 časova u Marijanpolju igrati prvi meč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv litvanske Suduve. Crveno-beli su i prošle godine igrali sa Litvancima i izbacili ih ukupnim rezultatom 5:0.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading