"ORLOVI" PRŠTE OD ZADOVOLJSTVA: Mi smo lavovi, zato idemo u Rusiju

Autor:

Sport

07.09.2017

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedam godina smo bili kao male mace, ali je Muslin od nas napravio čopor lavova koji kidaju i zbog toga smo nagrađeni gotovo izvesnim plasmanom na Mundijal u Rusiju!

RepublikaFoto: Starsport
STOJKE: Više ne izmišljamo toplu vodu, zato pobeđujemo

Na ovaj način golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković opisao je stanje u nacionalnom timu posle velike pobede u Dablinu (0:1) protiv Republike Irske. "Orlove" sada samo jedna pobeda matematički deli od povratka na najveće fudbalsko takmičenje, a prvu meč-loptu imaće 6. oktobra protiv Austrije u Beču.

ČEKIRANJE U BEČU

- Ima još dve utakmice, najbolje bi bilo da se već u Austriji rezerviše karta za Rusiju. Očekujem da bude 20.000 naših navijača tamo. Nema opuštanja na korak do cilja - počeo je razgovor za Srpski telegraf naš najbolji čuvar mreže i nastavio:

- Videli smo od početka kvalifikacija u Beogradu protiv Irske da se atmosfera promenila pozitivno, da su svi nekako bili za tu reprezentaciju. Od medija do navijača. Išli smo korak po korak. Znali smo da dugo nismo bili na velikom takmičenju. Gurali smo, gazili smo, borili smo se ko lavovi. Bog nas je nagradio za sve što smo dobro uradili dosad. Bili smo prava grupa.

Igračku renesansu najavio je dolazak Slavoljuba Muslina, kog Stojke navodi kao glavnog "krivca" sa preporod "orlova".

- Od samog početka selektor je stavio svima do znanja koliko poznaje fudbal, koliko je iskusan. Napravio je sistem, napravio je grupu iz koje može najviše da izvuče. Nema izmišljanja tople vode. Da igramo ovako ili onako. Video je gde smo jaki, šta imamo od igrača i napravio najbolje moguće. Koliko se puta desilo, sećam se Danske.. Mi igramo lepo, kao, ali bez rezultata. Sad smo na pravom putu.

RepublikaFoto: Starsport
NAJKORISNIJI U KVALIFIKACIJAMA: Dušan Tadić

NEFUDBALSKA BITKA

Najkorisniji igrač Srbije u kvalifikacijama Dušan Tadić srećan je što samo jedan trijumf deli njega i njegove saigrače od velikog uspeha.

- Znatno smo bliže Svetskom prvenstvu, bila je prava bitka, u momentima nije ni podsećala na fudbal, ali smo se prilagodili. Ostvarili smo rezultat koji smo želeli i zadovoljni smo. Sada nam preostaje da osvojimo i ta tri boda i teoretski odemo u Rusiju - izjavio je Tadić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading