Srbi sude finale U21 Evropskog prvenstva u fudbalu!

Autor:

Sport

28.06.2019

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska sudijska trojka na čelu sa Srđanom Jovanovićem deliće pravdu u finalu U21 Evropskog prvenstva!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Srđan Jovanović

Jovanović je na turniru u Italiji i San Marinu obavio odličan posao u dva meča koja je vodio i dobio poverenje da sudi u meču za titulu.

U prvom kolu je bio arbitar u duelu između Francuske i Engleske gde je dosudio dva penala "trikolorima", a potom je sudio i okršaj između Belgije i Italije gde je deset puta pokazao žuti karton.

* Prošle sezone je samo po jednom sudio u mečevima u kojima su u Superligi Srbije igrali Crvena zvezda (2:1 u Zemunu, penal) i Partizan (0:1 protiv Radničkog Niš).

Jovanoviću će u finalu U21 EP, u kojem će u nedelju u Udinama igrati Španija i Nemačka, pomagati Uroš Stojković i Milan Mihajlović.

Ovo će mu biti najveći izazov u karijeri jer je do sada na međunarodnoj sceni uglavnom sudio mlađim kategorijama, te u kvalifikacijama za Ligu šampiona i u grupnoj fazi Lige Evrope.

Nema sumnje da će već ove sezone dobiti poverenje UEFA i da sudi u grupnoj fazi LŠ, jer se pre ovog prvenstva pokazao i u dva meča kvalifikacija za EURO 2020, gde je između ostalog delio pravdu i Nemačkoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading