Marko Marin otkrio koji je glavni razlog za ostanak na "Marakani": Zvezdin Mesi vrbuje bivšeg saigrača iz Čelsija da dođe u crveno-beli tabor!

Autor:

Sport

24.06.2019

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Crvene zvezde, Marko Marin govorio o ostanku u klubu, kapitenskoj traci, kvalifikacijama za Ligu šampiona, prethodnim klubovima u karijeri, reprezentaciji, životu u Beogradu sa porodicom...

RepublikaFoto: Republika.rs
Marko Marin

Na samom početku Marko Marin je istakao da mu je velika čast što će biti kapiten Zvezde, i da je srećan što vodi ovakvu ekipu.

Jesi li očekivao na kraju sezone da ćeš da dobiješ traku?

- Ne, i prošle sezone su vođe tima bili  starije i iskusnije. Ne vodi je samo jedan, mnogo nas može da preuzme odgovornost. Znam da je velika obaveza biti kapiten ovakvog kluba.

Pričao si sa Milijašem i Vujadinom?

- Nisam direktno sa Vujadinom, ali znam kako je on to radio prošle godine. Mislim da je bio dobar kapiten. Pričao sam sa upravom šta očekuje - rekao je Marin.

Milijaš ti je ostavio desetku?

- Nije bilo dileme, desetku sam nosio u Bremenu i Olimpijakosu, omiljen broj. I to je velika stvar nositi desetku jer je iz istorije desetka bitan broj, znači nešto.  Kao klinac sam nosio dresove, imao sam crveno-beli dres sa brojem 10 koji je tada nosio Savićević  - nastavio je kapiten crveno-belih.

Pozicija u sistemu Vladana Milojevića?

- Testiramo različite stvari da ne igra Zvezda samo jedan sistem, igrao sam i prošle godine nekoliko utakmica na poziciji levog krila. Nisam ni sada klasično krilo. Stojim na liniji kao desno krilo, više ulazim u sredinu. Pravimo probleme protivniku sa menjanjem pozicija, Mića može levo, a takođe Jovanča može da se pojavi na poziciji desnog krila.

Zavisi koji sistem igramo. Ovakav sistem koji trenutno igramo 4 3 3, nego 4-2-3-1 dve osmice i dve desetke. Mnogo mogućnosti presinga, više kombinacija u ofanzivi. Klasično 4-2-3-1. Desetka napred da si ofanzivniji, volim da sam  u sredini kad imam više loptu, na krilu često ulazim  -  objasnio je Marin.

RepublikaFoto: Republika.rs
Marko Marin

Liga Šampiona, Zvezda zna prva dva rivala?

- Najteža je stvar što su oni u takmičenju. O kvalitetu ne bi trebalo ni da pričamo. Ove prijateljske su mnogo bitne da uđemo u ritam. Oni su u punom ritmu i snazi. Nama još nešto fali. Treniramo jako i dobro, intenzivno, bitno je kako uđemo, ali poslednjih 10 - 15 posto kroz utakmicu. Dug je put, ima osam utakmica, sve može da se dogodi. Verujemo u naš kvalitet. Realna šansa je da se uđe. Minimalan cilj je Liga Evrope - bio je jasan Marin.

Koliko je bolje nego proleće, javnost je zabrinuta, igralo se promenljivo, istrošeneo?

- Lako je sada reći, osvojili smo titulu, ušli u finale kupa, imali smo dobre utakmice. Nisu sve bile dobre, dosta je falilo. 

- Finale kupa je jedna utakmica, to nije bilo dobro, to je utakmica. Četiri utakmice. Nisu se pitali Radnički, Partizan isto, ali u pravu ste nije bilo kao prva polusezona, siguran sam. Biće bolje, da vratimo agresivnost i kao zimus protiv internacionalnih ekipa na pripremama, da se ne voli protiv Zvezde, mi smo tvrdi, ofanzivno nastrojeni - rekao je Marin.

Bilo bi ti verovatno krivo da si napustio klub zimus?

- Ne bih uzeo titulu, zato sam se odlučio na taj korak. Sve sam pravilno uradio. Klub je srećan sa mnom, ja sam srećan u klubu, idemo u nove zadatke. Da doživim opet Ligu šampiona na Marakani. Nema ništa lepše od tih utakmica. Ovi novi dovoljno smo im ponovili, da se borimo za to. To je u karijeri teško doživeti - objasnio je Marin.

Navijači su navikli na tvoje majstorije, očekuju od tebe dosta na terenu, smatraju te za "Mesija u Zvezdi?"

- To sam nametnuo javnosti svojom igrom. Realno sam da sam tu da rešim utakmice. Ima top igrača na svetu, ko je i u kojoj ligi. Hoću da i kao kapiten nastavim sa dobrim igrama i pomognem ekipi. - nastavio je Marin 

Deluje da si zadovoljan u Zvezdi i Beogradu?

- Jesam,žena i dete su zadovoljni. Život je lep, u krugu imamo sve. Ako je igrač zadovoljan u zemlji u kojoj igra, to se vidi i na terenu - rekao je Marin.

Da li si uspeo da skokneš do Republike Srpske?

-Da, često idem, bio sam zimus, ali letos nisam bio, bila je kratka pauza - nastavio je Marin.

Pratiš li Evropsko prvenstvo za mlade, Nemci prilično moćno deluju?

- Da, da pratio sam. Naši mladi nisu imali sreće, nije bilo lepo gledati debakle A reprezentacije protiv Ukrajine ili mlade protiv Nemačke. Mnoge velike zemlje se nisu plasirale na Evropsko prvenstvo, dok se na ove tri utakmice pokazalo da mi trenutno nemamo taj neki top kvalitet - konstatovao je kapiten crveno-belih.

Kakvo ti je ostalo sećanje na Svetsko prvenstvo 2010.?

- Svetsko prvenstvo 2010. je doživljaj za svakog igrača. Bilo mi je čudno, nije utakmica kao svaka druga, igramo za titulu, za Nemačku, imam državljanstvo. Živeću u Nemačkoj, osećam se tamo kao kući. Dao sam svoj maksimum i dao bih opet  - 

 Možeš li malo o Čelsiju?

- Sve je mnogo veće, teško je porediti. Tamo se priča o mnogo većim utamicama, pun stadion svake nedelje, drugi nivo. Od kad smo tu, radi se dosta na našem stadionu. Crvena zvezda je videla da se mora ići korak više, ali ne samo u kvalitetu igrača, već kao i klub da se razvija - rekao je Marin.

Raduješ li se susretu sa Banetom Ivanovićem?

 - Da, igrali smo zajedno, a i dobri smo prijatelji. Moraću malo da popričam sa njim, i da ga nagovorim da dođe u Zvezdu - nasmejao se Marin pri ovoj konstataciji.

Možeš li da obećaš navijačima Crvene zvezde da ćes ostati u klubu i posle 31. avgusta?

- Ne bavim se tom temom, Ligu šampiona i Liga Evrope su uspeh. Kad vidimo na koga možemo u trećem ili četvrtom kolu. Težak je put do Lige šampiona. Prošle godine prvi put, puna koncentracija i snaga ide na to da se uđe u Evropi, a ja ne vidim razlog da ne ostanem u klubu ako udjemo u Evropu - jasan je Marin.

Odlazak Pavkova?

- U jednom smo smislu svi srećni. Šta je učinio za sve nas. I njemu nije palo lako, iz ovakve ekipe prijatelja otići u Kinu je veliki korak. Ja mu želim da tamo nastavi da da je golove kao ovde. Ali naravno, neka se posle nekog vremena vrati u Crvenu zvezdu  - rekao je Marin. 

Rekao si da ostaješ u klubu ako se udje u Evropu, da li to znači da odlaziš ako se ne udje?

- Ne razmišljam o toj temi, cilj je plasman u evropska takmičenja, na to samo razmišljamo - nastavio je Marin.

Kako ti se čini Milijaš u ulozi trenera, da li je malo čudno gledati ga na toj poziciji?

Jesta, čudno je. Na terenu fali ponekad, trenirao je sa nama. Vidi se kvalitet, I dalje može da pomogne. Dobro radi kao trener, uči polako, ulaze u to, i on i Supa. Mislim da će za godinu, dve Milijaš dosta napredovati i da mu je cilj da kasnije bude šef stručnog štaba - završio je Marin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading