Reprezentativac Bosne zagrmeo: Nećemo igrati protiv nepostojeće države Kosovo!

Autor:

Sport

20.06.2019

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miloš Popović rekao je kako on i njegovi saigrači neće igrati meč protiv tzv. Kosova, ukoliko bi došlo do tog duela.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Bosne i Hercegovine

Predsednik tamošnjeg saveza Alija Fatić najavio je da bi uskoro mogla u Novom Pazaru da se odigra utakmica između Bosne i tzv. Kosova, međutim reprezentativci su složni.

- Želim, pre svega, da naglasim da sam sportista i da mi je krivo što se sve ovo dešava, ali sam morao da reagujem. Krovni savez je sastavljen od saveza RS i FBiH i ja, kao i otprilike 60 odsto članova A selekcije, u reprezentaciji BiH, predstavljam matični savez i Republiku Srpsku. Zato sigurno nikada i ni u kom slučaju ne bih igrao protiv samoproglašenog Kosova, a u razgovoru sa kolegama shvatio sam da svi igrači srpske nacionalnosti razmišljaju isto. Srbin sam, ne priznajem nezavisnost Kosova i tačka. Pitam se na šta bi ličila ta reprezentacija ukoliko ne bi igrali igrači iz Srpske - rekao je Popović za "Glas Srpske".

Seniorska reprezentacija BiH pet godina praktično nije postojala, a okupljena je pre mesec i nastupila je u Evropskoj ligi. Popović ističe da su se igrači zbližili i da tokom šest utakmica nije nastao apsolutno nijedan problem.

- Ne znam zašto je nekom ovo trebalo. Dalo bi se pričati i o drugim manjkavostima, nebrizi Fatića i njegovih saradnika o nama igračima, ali je ovakva njegova izjava sasvim dovoljna da ljudi zaključe o čemu se radi - dodao je reprezentativac.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading