LUKA, POKIDAJ pokaži da si "kralj"

Autor:

Sport

20.06.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo pobeda i ništa drugo! Mlada fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 21 čas (RTS1) ima težak zadatak da pod imperativom trijumfa odigra protiv Nemaca meč drugog kola B grupe na Evropskom prvenstvu, jer samo tri boda u Trstu dolaze u obzir nakon bolnog poraza od Austrije na startu turnira (2:0).

RepublikaFoto: Starsport
Luka Jović

Da su "orlići" za to i sposobni, u razgovoru za Srpski telegraf potvrđuje Slavoljub Srnić (27), prvotimac Las Palmasa, koji je 2015. odmerio snage sa "pancerima" na U21 Evropskom prvenstvu u našem poslednjem međusobnom susretu (1:1).

- Mi smo te 2015. remizirali i na kraju nismo dobro prošli na turniru. Međutim, "orlići" sada imaju Luku Jovića, najskupljeg igrača turnira i novu uzdanicu Reala. Na njemu je da pokida i da pokaže svima zašto ga je doveo "kraljevski klub". Nema bolje prilike za dokazivanje kad nešto moraš, kad su sve oči uprte u tebe. Još igramo protiv Nemaca, čiji je stil igre i prvotimce Luka dobro upoznao dok je bio u Ajntrahtu. Protiv Austrije je pogodio prečku, sad verujem da može da bude heroj meča - istakao je Srnić.

VELIKA SRČANOST

Srna je svestan da izabranicima Gorana Đorovića neće biti lako jer svi dobro znaju da Nemci igraju snažno svih 90 minuta. Međutim, srpski inat i želja za preživljavanjem mogu odneti prevagu ovaj put.

- Nije lako jer smo pretrpeli poraz od Austrije na samom startu, ali nazad nema. Pred početak takmičenja smo bili jedni od favorita za titulu, evo prilike da to i dokažemo. Imamo mi tu potrebnu dozu sportskog inata da odigramo najbolje kad je najteže. Ne može se desiti još jednom da nam ništa ne funkcioniše. Momci su srčani, golman je pokazao da je na visini zadatka, sad još ako prorade Jović i ostali na sredini terena i u napadu, imamo čemu da se nadamo. Tek ako pobedimo, možemo da pričamo o Danskoj i poslednjem susretu u grupi - dodao je krilni napadač.

EVROPSKO PRVENSTVO

B grupa

1. kolo (ponedeljak)

Srbija - Austrija 0:2 (0:1)

Nemačka - Danska 3:1 (1:0)

1. Nemačka 1 1   3:1 3

2. Austrija 1 1   2:0 3

3. Danska 1   1 1:3

4. Srbija 1   1 0:2

2. kolo (četvrtak)

Danska - Austrija 18.30

Nemačka - Srbija 21.00

3. kolo (nedelja)

Srbija - Danska 21.00

Austrija - Nemačka 21.00

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading