UEFA MRZI SRBE! Dvostruki aršini prema Partizanu i Rijeci

Autor:

Sport

06.09.2017

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-belima kazna dva meča bez publike i 130.000 evra, Hrvatima za isti prekršaj zatvaraju samo jednu tribinu na jednom meču

RepublikaFoto: Starsport
Letele flaše: "Grobari" gađali igrače Olimpijakosa

Ako ste Srbin i navijate za Partizan, vređanje igrača Olimpijakosa će koštati vaš klub dva meča bez publike i 130.000 evra. Međutim, ako ste Hrvat i napravite isti prekršaj protiv istog grčkog tima, a pritom vičete i "ubij Srbina", vaša Rijeka će biti sankcionisana zatvaranjem samo severne tribine (oko 2.000 mesta manje) na jednom susretu Lige Evrope, a iz kase će joj iscediti samo 21.000 evra.

Takve sramne odluke UEFA je donela u razmaku od samo mesec dana, pa je evidentno da je jedina razlika to što je u jednom slučaju reč o našem predstavniku, a u drugom o komšijskom. Sa tim stavom je u razgovoru za Srpski telegraf saglasan i predsednik "parnog valjka" Milorad Vučelić.

ISPRAVLJANJE NEPRAVDE

- Čista diskriminacija UEFA. Jedino objašnjenje za dve drugačije odluke je to što smo mi Srbi, a oni Hrvati. I tu smo nemoćni. Žalimo se, ali očigledno bez uspeha. Jedino što možemo da uradimo je da se prilagodimo. Da ne ispravljamo istorijske nepravde parolama i skandiranjem na tribinama. Da politiku izbacimo iz navijačkog repertoara - kaže Vučelić.

RASISTIČKI POVICI

Da je čelnik Partizana u pravu, potvrđuje ono za šta su kažnjeni srpski i hrvatski šampion. Crno-belima se zameraju političke poruke na meču 2. drugog kola kvalifikacija za LŠ protiv Budućnosti, odnosno bacanje petardi i tvrdih predmeta na igrače Olimpijakosa u 3. rundi. S druge strane, Rijeci se na teret stavljaju vređanje sa tribina igrača grčkog šampiona i rasistički povici. Međutim, u izveštaju delegata se navode i mnogo opasniji povici "ubij Srbina", "gazi, gazi, gazi cigane" i "ko ne skače, pravoslavac je".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading