Rumunija brutalno demolirala Hrvatsku!

Autor:

Sport

18.06.2019

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlada reprezentacija Hrvatske poražena je od Ruminije u prvom meču na Evropskom prvenstvu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rumuni zasluženo slavili na srartu EP

U prvom meču Grupe C na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine Rumunija je savladala Hrvatsku i slavila 4:1.

Krenuli su Rumuni agresivno od samog početka meča i to im se isplatilo jer su već do 16. minuta vodili 2:0.

Igrao se 11. minut kada je Georgi Puškaš bio precizan sa bele tačke za 1:0. Glavni sudija je na belu tačku pokazao nakon VAR provere koja je pokazala da je u kaznenom prostoru bilo igranja rukom.

Samo tri minuta kasnije ponovo potpuna konfuzija u kaznenom prostoru Hrvatske koju koristi Janis Hadži i postiže gol za 2:0.

Uspela je Hrvatska da odgovori već u 18. minutu nakon lepog gola Nikole Vlašića.

Nakon tog gola, reprezentativci Hrvatske napadali su do kraja prvog poluvremena, ali Rumuni su bili veoma organizovani i koncentrisani u odbrani pa su na odmor otišli uz vođstvo.

U drugom poluvremenu slična slika - Hrvati su pokušavali, a Rumuni čekali šansu iz kontre. I dočekali su je nakon greške u odbrani u 66. minutu Tudor Baluta šalje loptu u mrežu za 3:1.

Nakon toga su Rumuni zaigrali otvorenije, pokušavali su da dođu i do ubedljivije pobede, ali promene rezulatat nije bilo sve do samog finiša meča. Na isteku 90. minuta gol Adrijana Petera za 4:1 proveravale su sudije preko VAR sistema i nakon skoro tri minuta provera gol je priznat. Petre je u igru ušao samo minut i po pre nego što je postigao gol.

Treba svakako pomenuti i golmana Rumunije Radua koji je sjajno intervenisao u nekoliko navrata, posebno u 87. minutu nakon slobodnog udarca koji je izvela Hrvatska sa oko 20 metara.

U istoj grupi od 21 sat svoj meč će odigrati Engleska i Francuska. U drugom kolu Hrvatska igra sa Francuskom, a Rumunija sa Engleskom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading