ZVEZDO, ODUVAJ OPET TU SUDUVU!

Autor:

Sport

19.06.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da se ponovi prošla godina i Crvena zvezda će ponovo igrati u Ligi šampiona! Žreb je odlučio da prvak Srbije, baš kao i prošle sezone, na putu ka elitnom takmičenju odmeri snage sa litvanskom Suduvom, koju je tada u dvomeču oduvao rezultatom 5:0. Kaznena ekspedicija Vladana Milojevića tako će u 1. kolu kvalifikacija za LŠ, 9. ili 10. jula, gostovati u Marijampolu, dok će revanš biti odigran sedam dana kasnije na Marakani.

RepublikaFoto: Starsport
Filip Stojković

Jasno je da je žreb bio povoljan za Zvezdu, kada se uzme u obzir da je najbolja ekipa iz Srbije u ovoj fazi takmičenja mogla da udari na rumunski Kluž ili mađarski Ferencvaroš. Ipak, nikome nije ni na kraj pameti da potceni slabijeg rivala na papiru i unapred ga precrta.

- Svesni smo činjenice da smo favoriti jer zaista jeste tako, ali spremaćemo se kao i za bilo kog drugog protivnika. Reč je o šampionu Litvanije, a šampiona svake zemlje treba shvatiti ozbiljno. Upravo zbog toga će naš pristup utakmici biti na visokom nivou. Nećemo se opuštati, jer bez obzira na razliku u kvalitetu, svesni smo da Suduva može da iznenadi favorite. Mi to ne smemo sebi da dozvolimo, tako da ćemo biti maksimalno ozbiljni i fokusirani - poručio je sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Mitar Mrkela

A kako izgleda Suduva godinu dana nakon debakla koji je doživela od Zvezde? Trener Vladimir Čeburin ostao je na čelu tima posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona, te je sezonu krunisao šampionskom titulom. Okosnica tima ostala je nepromenjena. Na golu je Ivan Kardum, najbolji golman litvanskog šampionata prošle sezone, desni bek je Andre Švrljuga, tu je i kapiten Algis Jankauskas u tandemu sa srpskim štoperom Aleksandrom Živanovićem.

Ključni igrači zadržani su na sredini terena, a njima je dodat bivši izdanak Partizanove škole Jovan Čađenović. Napad je pretrpeo ozbiljne korekcije. Otišao je golgeter Karolis Laukžemis, koji je prešao u Istru prošlog leta, a u timu nema ni Rinja Sisilije. Trenutno je udarna igla Suduve Tozejnt Rikets, koji je postigao osam golova na 13 mečeva u dosadašnjem delu sezone, gde Suduva ima pet bodova više od Žalgirisa posle 14 odigranih kola.

Žreb za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona biće održan danas u podne, gde će svoje mesto zauzeti Crvena zvezda i Suduva. Timovima koji se nadmeću u prvom kolu biće pridodato još osam novih klubova, koji kreću od druge faze, a to su: Dinamo Zagreb, Kopenhagen, Makabi iz Tel Aviva i APOEL iz šampionske staze, kao i Bazel, Plzenj, PSV i Olimpijakos iz ligaške staze.

Ostali parovi 1. kola kvalifikacija za LŠ:

Seltik - Sarajevo

Nome Kalju - Škendija

Ararat - AIK

Astana - Kluž

Ludogorec - Ferencvaroš

Partizani - Karabag

Slovan - Sutjeska

Linfild - Rozenborg

BATE - Pjast

* Prvi mečevi su 9. i 10. jula, revanši nedelju dana kasnije

Foto: ST/K.KOSTIĆ

Suduva: O, ne, opet ta Zvezda!

Dobili smo najtežeg mogućeg rivala. Kada su skraćene grupe, želja svih je bila da izbegnemo Zvezdu, ali šta da se radi. Tako je kako je. Pokušaćemo da se spremimo i da odradimo šta je do nas, ali Zvezda je izraziti favorit - oglasili su se iz Suduve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading