Poznato zašto je Platini priveden

Autor:

Sport

18.06.2019

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao grom iz vedra neba u utorak ujutro je Evropkom odjeknula informacija u vezi sa hapšenjem bivšeg predsednika UEFA Mišela Platinija, a sve zbog mutnih radnji povodom dodele domaćinsta narednog Svetskog prvenstva u Kataru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mišel Platini

Platini je bio na čelu Evropske kuće fudbala u periodu od 2007. do 2015. godine i kao jedan od bitnijih faktora u donošenju odluke da se Kataru dodeli domaćinstvo, ovaj nekada proslavljeni fudbaler je jutros lišen slobode.

Nekadašnji francuski reprezentativac nije priveden kao jedan od osumnjičenih, već je pozvan u svojstvu svedoka, ali će ipak biti u pritvoru u prostorijama antikorupcijskog odeljenja pravosudne policije u Nanteru, predgrađu Pariza.

Podsetimo,  Komitet Svetske fudbalske federacije za etiku je 8. oktobra 2015. godine suspendvao Platinija, zajedno sa tadašnjim predsednikom FIFA Sepom Blaterom, sa dužnosti na 90 dana zbog sumnjive isplate od dva miliona franaka.

Dana 21. decembra 2015. godine Francuz je diskvalifikovan na osam godina, a u maju 2016. kazna mu je smanjena na četiri godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading