DEJO, PRESTANI DA DELIŠ SRBE!

Autor:

Sport

17.06.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optuživši navijače Crvene zvezde i generalnog direktora kluba sa Marakane Zvezdana Terzića da su napravili zaveru protiv crnogorske fudbalske reprezentacije, Dejan Savićević (52) direktno je udario na državu Srbiju. Član slavne generacije crveno-belih koja je 1991. pokorila Evropu istakao je da su u bojkot Mirka Ivanića, Filipa Stojkovića i Ljubiše Tumbakovića, koji su odbili da učestvuju u utakmici protiv selekcije takozvane države Kosovo, umešane čak i srpske tajne službe.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Dragiša Binić

Savićevićev saigrač iz tima koji je osvojio Kup šampiona u Bariju Dragiša Binić (57) u razgovoru za Srpski telegraf poručuje da bi Dejo trebalo da prestane da pravi podele među Srbima, uključujući tu i dobar deo naroda koji živi u Crnoj Gori.

DRUG I SAIGRAČ

- Dosta nam je mešanja politike u sport. Dokle više da pokušavaju da nas zavađaju. Dejo je moj prijatelj. On brani stavove svoje države. On tamo živi. Ja se sa njim ne slažem i smatram da ne treba više da deli nas Srbe. Iste polemike imali smo i kada smo bili saigrači. Samo mu to tada nisam dozvoljavao. Nigde, svlačionici, na javnom mestu, u diskoteci. Jasno je šta bi bilo tad. Mi više ne bismo bili saigrači da je tako nešto uradio. Prihvatam ga kao druga i kao saigrača i ponavljam: Dejo, ne treba da delimo srpski narod - izjavio je Binić za naš list i dodao:

- Politika je previše ušla u sve to. Ali i mi kao država moramo da pokažemo neku reakciju. A ne da se sve pretvara u dnevno-političke teme koje pogoduju pojedincima i njihovim interesima. Crna Gora se od nas odvojila, ima deceniju i po. Ne ulazimo u to da li je to ispravno ili ne. Mi se prema njima ponašamo kao da smo i dalje u zajednici. Koliko njihovih studenata živi po našim domovima u Beogradu dok deca iz Šumadije plaćaju privatno smeštaj? To je samo jedan od primera. Zašto ih onda ne tretiramo kao ostale strance?

DOBAR MOMAK

Nekadašnji as Zvezde i reprezentativac Jugoslavije Stanislav Karasi (72) poručio je da je Savićevićeva izjava bila čisto politička.

- Na bavim se politikom, a izjava Dejana Savićevića bila je čisto politička. Ne želim da biram stranu, svako treba da stoji iza svojih reči. Dejo je dobar momak, bio je kod mene u timu JNA.

RepublikaFoto: Starsport

"Delije": Od Genija ostade degen

Navijači Crvene zvezde na košarkaškom derbiju protiv Partizana poručili su Dejanu Savićeviću šta misle o njemu.

- Šta ostade od onakvog imena, Dejo Genije - stajalo je na jednom od transparenata, s tim što su slova D i E, kao i G, E i N bila obojena drugom bojom kako bi se dobila reč degen. Na drugom transparentu stajalo je: Sever - produžena ruka Srbije, nikad službe i vlasti. Je*em te u ta usta škrbava - što je bila aluzija na čuvenu poruku Savićevića hrvatskom navijaču tokom jednog intervjua

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading