Novo pojačanje u Madridu!

Autor:

Sport

14.06.2019

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na naslovnoj strani Marke, očekivano, zagrljeni Florentino Perez i Eden Azar, a odmah do njih stoji figura – Tekefuse Kuba! Mladi Japanac nalazi se na korak do potpisivanja profesionalnog ugovora sa Real Madridom i to je bilo dovoljno uticajnom dnevniku da ga „zalepi“ na prvu stranu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Real Madrida

Na unutrašnjim donosi detalje posla između kraljevskog kluba i Tokija. Real će za 18-godišnjeg ofanzivca platiti njegovom sadašnjem klubu 2.000.000 evra na ime obeštećenja, da će mu ugovor na pet godina i platu od 1.000.000 evra po sezoni. Naravno, s obzirom da je tek zaplovio u profesionalne vode, Kobo će za opočetak igrati za Kastilju, drugi tim Madriđana, u pokušaju da se kroz igranje u nižim rangovioma nametne šefu stručnog štaba prvog tima, Zinedinu Zidanu.

Marka objašnjava da se dovođenje Tekufuse Kuba uklapa u novu poslovnu politiku Reala, da se angažuju sa svih krajeva sveta mladi talenti, a da se onda u Španiji oblikuju i pripreme za veliku scenu, kao što je bio slučaj sa Vinisijusom Žuniorom, a istim putem će još jedan Brazilac, Rodrigo.

Inače, Kubo nije nepoznat pasioniranim ljubiteljima fudbala, jer je postao jedan od prvih Japanaca koji je stigao u – Barselonu. Avgusta 2011.

Katalonci su doveli talentovanog napadača, ovaj odmah pokazao golgeterske sposobnosti, u prvoj sezoni u pionirskoj konkurenicji dao 74 gola na 30 utakmica, ali je kasnije utvrđeno da je klub sa Nou Kampa kršio pravila FIFA oko dovođenja mladih igrača, zbog čega je ugovor poništen, a fudbaler se vratio u Tokio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading