Američka fudbalerka odbila da peva himnu i poručila: Trampe j**i se!

Autor:

Sport

13.06.2019

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka fudbalska reprezentativka Megan Rapino odbila je da peva himnu na utakmici između SAD–a i Tajlanda i tako nastavila proteste protiv državnog vrha.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Dok su ostale saigračice uglas pevale himnu SAD, Megan Rapino, zamenica kapitena i jedna od najiskusnijih u ekipi, nemo je posmatrala zastavu svoje zemlje.

 

 

Rapino je, pre nekoliko godina, postala prvi beli sportista koja je kleknula tokom intoniranja nacionalne himne i tako stala rame uz rame sa Mahmudom Abdul Raufom (rođen kao Kris Džekson) i Kolinom Kapernikom kao istaknuti sportisti koji se bore protiv rasne nejednakosti, policijske brutalnosti i ostalih stvari.

- Verovatno nikada neću staviti ruku preko svog srca i verovatno više nikada neću zapevati nacionalnu himnu. Zaista je dobar osećaj reći Trampu i njegovoj administraciji "Je***e se"! Oni se veoma ružno ponašaju prema ljudima koji ne liče na njih - rekla je Rapino.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading