Vezista Čuke na Afričkom kupu nacija!

Autor:

Sport

12.06.2019

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Gane Kvasi Apija objavio je spisak od 23 igrača koji će nastupati na Afričkom kupu nacija. Među njima je i prvotimac Čukaričkog Samuel Ovusu, koji će debitovati za ovu afričku selekciju. Vezista belo-crnih prošao je poslednji „filter“ na pripremama u Dubaiju, s obzirom da je selektor Apija startovao sa 29 igrača, a u utorak je saopštio definitivan spisak putnika za kontinentalni šampionat.

RepublikaFoto: FK Čukarički
Samuel Ovusu

Ovusu iza sebe ima fantastičnu sezonu, najbolju u karijeri, postigao je sedam golova i imao deset asistencija, a sa Čukaričkim je izborio plasman u kvalifikacije za plasman u Ligu Evrope. Reprezentacija Gane će nastaviti pripreme u UAE, gde će 15. juna odigrati prijateljski meč protiv Južnoafričke republike, a potom će otputovati u Egipat, zemlju domaćina Afričkog kupa nacija (od 21. juna do 19. jula).

Gana, četvorostruki osvajač ovog takmičenja (1963, 1965, 1978, 1982), igraće u F grupi, zajedno sa selekcijama aktuelnog prvaka Kameruna, te Beninom i Gvinejom Bisao. Ujedno, Ovusu će propustiti kompletne pripreme Čukaričkog, ali i najmanje prva dva meča u sezoni, u okviru prvog kola kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope.

- Nećemo moći da računamo na Ovusua najmanje do druge polovine jula, s obzirom da će igrati za Ganu, ozbiljnu reprezentaciju. To je dobra stvar i za njega i za Čukarički, da igrač iz naše lige iz takvog kluba igra u nacionalnom timu koji ima renome u svetskim okvirima – rekao je Aleksandar Veselinović, trener Čukaričkog.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading