Red je da prvak Holandije krene ozbiljno u kupovinu!

Autor:

Sport

11.06.2019

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion Holandije Ajaks zainteresovan je za Seviljinog univerzalca Kvinsija Promesa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ajaks dobija novo pojačanje!

Ajaksu posle prodaje Frenkija de Jonga i izvesnog odlaska Matijsa de Lihta treba jedno bombastično pojačanje da umiri tribinu. I može biti da su ga našli. Estadio Deportivo piše da su se Kopljanici namerili na Seviljinog univerzalca Kvinsija Promesa.

Reprezentativac Holandije se namučio u debitantskoj sezoni u Andaluziji. U Maćinovom sistemu sa trojicom štopera – uglavnom je tako Sevilja igrala prošle sezone – Promes je bio najčešća žrtva taktike. Igrao je i u napadu i kao polušpic i na levom i na desnom krilu, pa levo i desno u vezi, čak i kao levi bek. Kad je Maćin otišao, a sa dolaskom Hoakina Kaparosa i Sevilja ponovo počela da igra sa četiri pozadi onda je i Promesu svanulo.

Ipak, sa pet golova i 10 asistencija nije u potpunosti opravdao 21.000.000 evra koliko je Sevilja izdvojila da bi ga prošlog leta dovela iz moskovskog Spartaka. Pa sada Andalužani traže da povrate sve investirano. Ako ne dobiju bar toliko – nema problema. Strpljivi su oni, proradiće Promes sigurno. Novi šef struke Đulen Lopetegi rad je da mu da šansu. Promes jeste tip igrača koji bi trebalo da dobro funkcioniše u Lopetegijevoj filozofiji igre.

Odgovarao bi i Ajaksu, kojem se višestruko isplatilo to što je prošlog leta doveo iskusnije igrače poput Dušana Tadića i Dejlija Blinda. Ovog leta pominje se mogućnost da Amsterdam napuste David Neres ili Hakim Zijeh – mada nije da je Ajaksu potrebno više novca – pa bi tu Promes legao idealno.

Pare nisu problem posle letnje pijace, mada Ajaks baš nije poznat kao tim koji će rado istresti tolike pare na sto. Jeste sada “u lovi“, ali sa ovom sumom Kvinsi Promes bi postao ubedljivo najskuplje pojačanje u istoriji Kopljanika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading