Šveđanin završio sa Borusijom Dortmund!

Autor:

Sport

11.06.2019

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borusija iz Dortmunda se lako i brzo odrekla usluga jednog od najtalentovanijih švedskih fudbalera - Aleksandera Isaka kojeg će Real Sosijedad otkupiti za 10.000.000 evra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šveđanin otišao iz Dortmunda

 Momak koji je pre dve godine stigao na Vestfalen kao želja mnogih evropskih klubova zabeležio je tek nekoliko nastupa za prvi tim i to uglavnom pod Peterom Štegerom. Kod Lusijana Favra gotovo da nije primirisao terenu, a iskusni strateg odmah po završetku prošle sezone saopštio mu je da može da traži novi klub.

I evo, izgleda da ga je Isak pronašao. Radi se o Real Sosijedadu. 

Kako prenose španski mediji dva kluba su se lako dogovorila oko visine obeštećenja (10.000.000), pa se svakog časa može očekivati i zvanična promocija na Anoeti.  

Podsećanja radi, Isak došao u Nemačku iz AIK-a za 8.600.000 evra, tako da je Dortmund svakako u plusu.

Prethodnih šest meseci vižljasti Šveđanin proveo je na pozajmici u Viljemu II i tamo eksplodirao, što ga je i preporučilo za ovaj transfer. Na svega 16 mečeva u Erediviziji Aleksander Isak postigao je čak 13 pogodaka i podelio sedam asistencija. Da nije bilo tih brojki vrlo verovatno da Dortmund ne bi izvukao ni polovinu uložene sume, ovako...

Švedski 19-godišnjak postaće četvrto najskuplje pojačanje u istoriji kluba iz Baskije. Više od ovih 10.000.000 uloženo je samo u Azijera Iljaramendija (15.000.000), Karlosa Velu (14.000.000) i Mikela Merina (12.000.000).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading