Human gest kapitena: Ramos oborio svetski rekord i posvetio ga tragično preminulom Rejesu!

Autor:

Sport

09.06.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten madridskog Reala i reprezentacije Španije Serhio Ramos u petak je u dresu „Crvene furije“ odigrao 163. utakmicu i zabeležio rekordnu 122. pobedu, pa je na taj način prestigao Ikera Kasiljasa na večnoj listi svih reprezentacija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Serhio Ramos

Španci su bili bolji u gostima od selekcije Farskih ostrva rezultatom 4:1, a Ramos je postigao prvi gol na meču.

Ramos je svoje dostignuće posvetio bivšem saigraču Hoseu Antoniju Rejesu, koji je prethodnog vikenda tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći u rodnoj Utreri.

Ramos je veoma uspešnu reprezentativnu karijeru započeo kao tinejdžer 2005. godine.

- Posle tragedija koja je zadesila našeg velikog prijatelja Rejesa, mislim da je ovo lep način da ga se setimo. Ovaj rekord je meni veoma značajan i posvećujem ga njemu. To je za Hosea Antonija, njegovu porodicu i večno sećanje na njega. Neka počiva u miru - rekao je Ramos.

Iker Kasiljas je igrač koji je za reprezentaciju Španije igrao 167 puta, a Ramos je dres nacionalnog tima nosio četiri puta manje.

- Osećam ogroman ponos zbog toga što sam oborio ovaj svetski rekord. Veliku radost osećam zbog toga. Nadam se da ćemo nastaviti da pobeđujemo - zaključio je legendarni štoper, koji je u Sevilji, Realu i reprezentaciji bio saigrač tragično nastradalom Rejesu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading