Vels nemoćan, dominacija Perišića za novu pobedu Hrvatske!

Autor:

Sport

08.06.2019

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri reprezentacije Hrvatske savladali su Vels rezultatom 2:1 i došli do druge pobede u grupi E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Perišić predvodio "vatrene" u duelu sa Velsom

Hrvati su bolje počeli utakmicu, a nekoliko prilika imao je Ivan Perišić, a u 17. minutu posle njegovog centaršuta štoper Velšana Džejms Lorens skrenuo je loptu u svoju mrežu.

Do kraja poluvremena Vels je imao jednu priliku. "Vatreni" su sjajno ušli u drugo poluvreme u 48. minutu golman Velsa nije mogao da odbrani šut Perišića, koji je povisio na 2:0.

Do kraja meča Vels je imao jednu dobru priliku preko Gareta Bejla, kada je fudbaler Reala šutirao sa 16 metara, ali nije uspeo da zatrese mrežu. Nekoliko minuta potom Dejvid Bruks je šutirao van kaznenog prostora, lopta je zakačila glavu Domagoja Vide i završila u Livakovićevoj mreži.

Vels će naredni meč igrati u gostima protiv Mađarske, a Hrvati će igrati prijateljski susret protiv Tunisa u Varaždinu.

Hrvatska je na čelu tabele sa šest bodova iz tri meča, Vels je u dve utakmice osvojio tri pobedom nad Slovačkom, a Azerbejdžan u jendom odigranom meču nema osvojenih bodova na začelju tabele.

U drugom meču igranom u istom terminu Island je u Rejkjaviku bio bolji od Albanije 1:0, a jedini gol za "Vikinge" postigao je vezista Barnlija Johan Gudmunson u 22. minutu.

Islanđani sada imaju šest bodova iz tri kola, pošto su ranije bili bolji od Andore 2:0 i izgubili od Francuske 4:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading