SRBI, NE MRZIMO VAS, IDEMO ZAJEDNO NA EVRO!

Autor:

Sport

08.06.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strepeli su mnogi od gostovanja Srbije u Lavovu, gradu na zapadu Ukrajine poznatom po jakom uporištu lokalnih nacionalista i osvedočenih mrzitelja ruskog naroda, ali u satima pre međusobnog duela žuto-plavih i "orlova" u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo ni traga od neprijateljske atmosfere.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Navijači Ukrajine u Lavovu

Srpski telegraf se u šetnji sunčanim Lavovom uverio da u bivšoj sovjetskoj republici i te kako ima ljudi koji poštuju naš narod i ni na koji način ne zameraju na bratskim odnosima sa Rusima.

RASPOLOŽENI ZA DRUŽENJE

Grad sa oko 720 hiljada stanovnika taličan je za reprezentaciju Ukrajine, pa su stoga selektor Andrej Ševčenko i čelnici saveza bez dileme odlučili da Krstajićevu četu u derbiju B grupe kvalifacija za EVRO 2020. dočekaju baš tu. Bojazan da bi na gradskim trgovima i ulicama bilo rizično govoriti srpski jezik ispostavile su se nepotrebnim jer su domaći navijači rado pristali da nam na doduše lošem engleskom odgovaraju na pitanja.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Navijači Ukrajine

- Gledajte, nas politika ni najmanje ne zanima, već samo sport. Građanski rat koji se vodio u našoj zemlji protiv proruskih oružanih snaga i činjenica da ste vi Srbi u jako bliskim odnosima sa Rusima nemaju veze sa fudbalom. Iako je malo vaših navijača došlo u Lavov, zaista su svi dobrodošli, nikome ne bi glava sa dlake falila. Rado ću popiti pivo sa Srbima, mi smo prijateljski slovenski narodi i treba da se držimo zajedno - rekao nam je programer Jevgenij Orlov, dok je nam je sa tri visoko uzdignuta prsta slika pozirao njegov drug.

BEOGRAD PRELEP

Šetajući Lavovom, primetili smo veliki broj domaćih navijača u dresovima reprezentacije, dok se na skoro svakom ćošku prodaju specijalno pravljeni šalovi za sinoćnu utakmicu. Deo simpatizera rashlađivao se lokalnim pivom, a posebno nas je obradovao podatak da u delu grada postoji Srpski bulevar. Upravo tu smo sreli grupu Ukrajinaca, među kojima je Marko Ignaševič, koji vuče korene sa Balkana.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Srpski Bulevar u Lavovu

- Bio sam dva puta u Srbiji, doduše, poslednji put pre sedam godina. Imate divne planine, posetio sam Zlatibor i Frušku Goru, a noćni život u Beogradu je spektakularan, ni nalik kao u Lavovu ili Kijevu, gde radim u poslednje tri godine. Ukrajinci i Srbi ne bi trebalo da se dele zbog proklete politike, već da posle svih nedaća koje su zadesile naše narode izvučemo pouke. Fudbal može da nas zbliži dodatno, a verujem da ćemo se zajedno plasirati an Evropsko prvenstvo naredne godine - zaključuje Marko dok nazdravlja pivom sa prijateljima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading