(VIDEO) BELGIJA NA MUNDIJALU, LUKSEMBURG ODOLEO U TULUZU!

Autor:

Sport

03.09.2017

21:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igrači Luksemburga heroji su 8. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji, pošto su odigrali remi bez golova na gostovanju Francuskoj. Belgija i matematički obezbedila plasman na Mundijal dogodine.

RepublikaFoto: youtube.com/World News
Detalj sa susreta između Belgije i Grčke

Belgija je novi siguran učesnik Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine. "Crveni đavoli" su savladali Grčku u gostima s 2:1 (0:0) i tako su došli do 22. boda na kontu koji im i matematički donosi plasman na Mundijal!

Iako im je bio dovoljan i bod u Atini, Belgijanci su se pobrinuli da sve brige reše pobedom i suzama za domaće igrače koji su sve dalje od mesta u baražu.

Sve vredno pomena na stadionu "Karaiskakis" odigralo se od 70. do 75. minuta. Prvo je Vertongen doveo goste u vođstvo, ali su se "Heleni" brzo vratili u meč i pogotkom Zece stigli do poravnanja rezultata samo tri minuta kasnije.

Koliko im je trebalo da sustignu Belgiju, još brže su ispustili vođstvo. Lukaku je nadmudrio odbranu Grčke već 120 sekundi kasnije i postavio konačnih Grčka - Belgija 1:2.

A šansu za prolaz kroz baraž tražiće Bosna i Hecegovina, ako uspe da zadrži drugu poziciju ispred Grčke. Bosanci imaju 14 bodova posle trijumfa nad Gibraltarom u gostima s 4:0, dok je Grčka na 13. Igraju se još dve runde kvalifikacija do kraja, a Grčka ima malo lakši raspored.

Do pol-pozicije u bitki za baraž Bosanci su stigli sigurnom pobedom na gostovanju Gibraltaru. Strelci su bili Džeko (dva gola), Kodro i Lulić.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Hit večeri svakako su simpatični fudbaleri Luksemburga, koji su se junački isprsili pred favorizovanim Francuzima.

Izabranici Didijea Dešana nikako nisu mogli da slome otpor odvažnih gostiju, koji nisu ustuknuli pred takvim "zvezdama" kao što su Grizman, Pogba, Mbape, ili Lakazet.

Publika u Tuluzu gledala je festival promašaja svojih ljubimaca i svedočila verovatno jednom od najvećih fudbalskih čuda koje su ikada videli. Za kraj su Luksemburžani posle svih srećnih okolnosti za njih i odbranjenih šuteva francuskih igrača imali i priliku za pobedu, ali se stativa isprečila verovatno najvećoj fudbalskoj senzaciji u poslednjih 50 godina.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading