KRSTAJIĆ: Uspeh i bod i tri

Autor:

Sport

06.06.2019

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije pod vođstvom Mladena Krstajića bori se za prvi plasman na Evropsko prvenstvo posle dve decenije. Nakon nastupa na Svetskom prvenstvu Srbija je uspešno učestvovala u Ligi nacija, a na to su se nadovezali dobri rezultati protiv Nemačke i Portugala.

RepublikaFoto: Starsport
Mladen Krstajić

- Nastupi u tim utakmicama su nam doneli samopouzdanje i dodatno podigli atmosferu. Igrači su sigurniji u sebe, a čini mi se i da javnost ima malo više vere u ovaj tim - kaže za Sport Klub Mladen Krstajić uoči kvalifikacione utakmice sa Ukrajinom, i dodaje:

- Igrači su svesni koliko je važan meč sa Ukrajinom koja je vrlo tvrda ekipa. To je pokazala protiv Portugala. Posle se možda provukla u duelu sa Luksemburgom, ali činjenica je da ima četiri boda, samouverenost kao mi i ambiciju da pobedom zadrži prvo mesto u grupi. Zato će utakmica biti teška i zahtevna.

Srbija je bez poraza na prethodnih osam utakmica, a raduje odlična forma većine reprezentativaca.

- Momci iza sebe imaju naporne sezone ali su radom na treninzima prethodnih dana pokazali maksimalan nivo profesionalizma i ja sam izuzetno zadovoljan. Svi imaju bitne uloge u svojim ekipama koje su uglavnom imale i odlične rezultate. Imamo dobre i kvalitetne igrače i što je najvažnije svi oni imaju volju i želju da naprave uspeh sa reprezentacijom Srbije. Zbog toga verujem u ovaj tim - naglasio je Krstajić.

RepublikaFoto: Starsport
Mladen Krastajić i Dušan Tadić

Srbija je izgubila sva četiri prethodna meča od Ukrajine. Iako su svi bili prijateljskog karaktera taj podatak ipak stvara određenu zebnju. Selekcija Ukrajine je bila učesnik prethodna dva Evropska prvenstva, doduše bez zapaženog rezultata. Od leta 2016. selektor je proslavljeni Andrej Ševčenko.

- Ukrajina je zaista disciplinovana i tvrda ekipa i kvalitet koji poseduju podredili su sistemu koji igraju i selektor Ševčenko je maksimalno iskoritsio vrline pojedinaca da ih ukomponuje u tim. Umeju da igraju na rezultat - kaže Krstajić kojem se zamera nedostatak ambicija:

- Želim da prođemo bez poraza što ne znači da će se Srbija braniti u Ukrajini. Idemo da ostvarimo rezultat koji će nas zadovoljiti. I bod i tri za nas su uspeh. Bitno je da na strani ne gubimo utakmice i da kod kuće pobeđujemo.

Utakmica Ukrajina – Srbija igra se u petak od 20.45 uz direktan prenos na Novoj S.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading