Jirgen Klop u Bajernu?

Autor:

Sport

04.06.2019

19:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda Bajerna iz Minhena Franc Bekenbauer rekao je da bi želeo da Jirgen Klop jednog dana postane trener tog fudbalskog kluba.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jirgen Klop

Klop je u subotu predvodio Liverpul do trofeja u Ligi šampiona, pobedom protiv Totenhema od 2:0 u Madridu.

Vlasnici Liverpula "Fenvej sports grup" nedavno su saopštili da žele da produže ugovor sa Klopom, koji ističe 2022. godine.

Klop je osvojio dve šampionske titule u Bundesligi sa Borusijom iz Dortmunda, odakle je prešao u Liverpul. Bekenbauer je izrazio želju da se Klop vrati u Bundesligu i preuzme Bajern.


- Želeo bih da Klop jednog dana dođe u Bajern, dobro bi se sve uklopilo. Jirgen je u Nemačku doneo novi tip fudbala. Ono što je počeo u Dortmundu, unapredio je u Liverpulu - rekao je Bekenbauer za "Bild".

Počasni predsednik Bajerna upitao je i zbog čega bi Klop želeo da ostane u Engleskoj na duži period.


- Mislim da vam posao u Engleskoj oduzme energiju. Kao trener u Premijer ligi imate mnogo više odgovornosti nego trener u Bundesligi. Uz dva kup takmičenja i nešto veću ligu, broj utakmica je mnogo veći nego u Nemačkoj - naveo je počasni predsednik Bavaraca.

Klop je rekao da je njegova budućnost na "Enfildu".

- Volim Franca (Bekenbauera) i on mene voli, ali imam višegodišnji ugovor sa Liverpulom. Draže mi je što je to rekao, nego da je rekao i mislio da ne mogu da budem trener Bajerna. Ali, Bajern i Borusija Dortmund imaju veoma dobre trenere, a šta može da se dogodi za pet ili više godina, ne znam. Možda će potpuno drugačiji treneri biti za taj posao - rekao je Klop za Bild.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading