POCEPAO SAM NARUČEN SASTAV CRVENE ZVEZDE!

Autor:

Sport

05.06.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nenad Lalatović (41), kao i uvek bez dlake na jeziku, poručio je da je Crvenu zvezdu kao trener napustio kada mu je jedan od članova uprave doneo papir sa napisanim sastavom tima. Bilo je to u finišu sezone 2014/15, koju su crveno-beli završili bez titule prvaka, ali su postavljeni temelji za budućnost jer sada situacija u Ljutice Bogdana izgleda daleko bolje.

RepublikaFoto: Starsport
Nenad Lalatović

Lalatović je šansu u prvom timu pružio Luki Joviću, Mihailu Ristiću, Predragu Rajkoviću i Marku Grujiću, na kojima je Zvezda kasnije zaradila solidan novac, od kog je klub finansijski bolje poslovao i stvorio temelj za uspehe koji su usledili.

BEZ IMENA

Međutim, nije želeo da pristane da mu kroje tim čak i kada je bilo poznato da crveno-beli ne mogu do titule.

- Ne želim sada da govorim o imenima. Jedan član uprave doneo je papir sa imenima koja bi trebalo da igraju. Pocepao sam papir i nisam stavio nijednog igrača čije je ime bilo na njemu. Od tog dana niko iz Crvene zvezde mi nije pružio ruku - ispričao je Lalatović u razgovoru za portal Mondo.

Tadašnji član uprave bio je i aktuelni generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić, koji je kratko prokomentarisao tvrdnje bivšeg trenera.

- Nemam pojma zaista ko bi to mogao da bude i kome bi to palo na pamet.

Potpredsednik kluba u to vreme bio je Ivica Tončev, s kojim je Lalatović imao uspešnu saradnju u niškom Radničkom.

- Pa da li vi mislite da bi posle svega toga Nenad Lalatović došao da radi sa mnom da sam mu ja dao nekakav spisak - prokomentarisao je Tončev.

ODBIO GALATASARAJ

Nekadašnji selektor mlade reprezentacije Srbije otkrio je i kako je završio u Šahtjoru iz Donjecka uprkos bogatoj ponudi turskog giganta Galatasaraja.

- Fatih Terim me je želeo. Razgovarali smo i rekao mi je da sam mu potreban. Meni je za tri meseca isticao ugovor sa Crvenom zvezdom. Rekao mi je da su spremni da plate klubu 500.000 evra obeštećenja i pitao me da li ja želim te pare na ruke. Dragan Džajić je rekao da klub ima unosniju ponudu Šahtjora i ja sam tada pristao da odem u Ukrajinu jer sam znao da će klub živeti od novca koji zaradi na meni. Jednostavno, meni je Zvezda dala toliko toga u životu - istakao je Lalatović.

Foto: Starsport

Šuster me mrzeo jer sam Srbin

U redovima Šahtjora iz Donjecka Lalatović je sarađivao sa legendarnim Berndom Šusterom, za koga kaže da je srbomrzac. Nekadašnji defanzivac Zvezde sukobio se sa Nemcem, zbog čega je i suspendovan na šest meseci.

- Govorio je da smo mi Srbi mali narod, na šta sam mu ja odgovorio da je Srbija možda mala zemlja, ali da smo mi veliki narod. Nazvao me je kurvinim sinom. Ostavio me je jednom bez premije od 2.000 dolara, a onda sam mu ja rekao da je to za mene ništa jer imam veću platu i od njega, što nije bila istina - rekao je Lalatović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading