Kineski rudnik zlata za najboljeg fudbalera Arsenala!

Autor:

Sport

04.06.2019

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pjer Emerik Obamejan očigledno je mnogo sipmatičan fudbalskim fanaticima iz Kine, pa su tamošnji superligaši i drugi put krenuli po napadača iz Gabona. Prema informacijama na stolu Arsenalovog napadača našla se ponuda sa platom od 300.000 funti nedeljno, odnosno čak 17.500.000 evra godišnje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kineski rudnik zlata mami Gabonca!

A verovali ili ne – to je čak i manje od onoga što su Kinezi nudi Obamejanu januara 2018. godine dok je još bio član Borusije. Tada su Guandžou Evergrande i Peking Guoan bili spremni da na ime obeštećenja klubu iz Dortmunda plate 70.000.000 evra, a samom igraču daju četvorogodišnji ugovor vredan 20.000.000 po sezoni. Tada je i Fudbalski savez Kine, tačnije država, reagovala i poručila klubovima da puste loptu. 

Obamejan je svakako bio zagrejaniji za Arsenalov projekat i istog meseca i potpisao za Tobdžije. Još pre toga je Tijenđin Kvanđijan dogovorio sve sa sa Borusijom – bio je voljan da plati oko 75.000.000 evra – ali je zakasnio, prelazni rok je istekao i posao je propao.

Sada ga ipak Kinezi opet jure, opet je tu Evergrande, samo sada i Šangaj SIPG sa Vitorom Pereirom na klupi, a Hulkom, Oskarom i Elkesonom na terenu. Arsenal će svakako morati da skreše budžet za plate pošto ni treću godinu uzastopce neće igrati u Ligi šampiona. Kinezi se uzdaju u Arsenalovu potrebu da zaradi. Obamejan je sa 22 gola iz prošle sezone svakako igrač koji bi mogao da donese veliki novac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading