Liverpul u Kataru napada titulu PRVAKA SVETA!

Autor:

Sport

03.06.2019

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su postojale najave da se Svetsko klupsko prvenstvo neće održavati do 2021. kada će se promeniti format takmičenja, FIFA je potvrdila da će se ipak ove zime održati u Kataru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Svetska kuća fudbala potvrdila je da će se turnir održati po ustaljenom režimu. To znač da će učestvovati sedam ekipa: Liverpul kao šampion Evrope, šampion Kopa Libertadores koji će biti poznat krajem novembra i ta dva tima direktno se plasiraju u polufinale.

Od četvrtfinala krenuće šampion Lige šampiona Azije, koji će takođe biti poznat krajem novembra, šampion Afrike Esperans iz Tunisa i šampion KONKAKAF Lige šampiona Monterej. Četvrti učesnik biće poznat iz duela plej-ofa, ujedno prvog na takmičenju u kom se sastaju domaćin Al-Sad, kao šampion Katara i šampion Okeanije Hijengin Sport iz Nove Kaledonije.

Ko će biti novi klupski šampion sveta saznaćemo 18. decembra kada je na programu finale. Zanimljivo da Liverpul nikada nije uspeo da se okiti ovom titulom, bilo u ovom formatu kada je učestvovao 2005. bilo u ranijem kada se igrao Interkontinentalni kup, dvoboj evropskog i južnoameričkog šampiona.

Jedini engleski klub koji je osvajao titulu svetskog šampiona je Mančester Junajted, koji je to učinio osvojivši Interkontinentalni kup i Svetsko klupsko prvenstvo 2008.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading