Dmitrović pred Ukrajinu: Bilo bi bolje da igraju Milivojević i Nastastić, ali Krstajić se pita - neka bude 1:0, pa makar i ja dao gol!

Autor:

Sport

02.06.2019

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi golman fudbalske reprezentacije Srbije Marko Dmitrović kaže da je idealan scenario trijumf nad Ukrajinom bez primljenog gola i plasman na EP bi bio blizu.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Marko Dmitrović

Čuvar mreže španskog Eibara ističe da su dve pobede u junu, u Ukrajini i protiv Litvanije, glavni cilj.

- Videćemo kako će se odvijati stvari, ali prvi plan i cilj je šest bodova, kao i uvek. Idemo na pobede, prvo na Ukrajina i ona je u maksimalnom fokusu - rekao je Dmitrović novinarima u Belom dvoru.

Dmitrović očekuje da "orlovi" nastave uzlaznu putanju u formi, stvorenu još tokom Lige nacija, ali i igrom u Portugaliji (1:1).

- Svi mi golmani i cela odbrana, verujem u ceo tim, hoćemo pobedu bez primljenog gola. Videli smo da je Ukrajina uigrana ekipa, iako Ševčenko nije mnogo godina selektor odlično ih je ukomponovao. Kolektiv je njihova snaga i neće biti lako, posebno što su na svom terenu dobri - rekao je on.

Zato Dmitrović ističe da je recept partija Srbije ista kao u Lisabonu i u Nemačkoj (1:1).

- U Ukrajini moramo da pokažemo sjajni timski duh koji imamo. Neka bude 0:1 odmah potpisujem. Strelac? Bilo ko, pa makar i ja iz penala ili sa gola na gol - uz smeh kaše Dmitrivić, dodajući da se šali, jer nema posebnu želju za tim, a da "svi u ekipi ginemo jedan za drugog".

On veruje da bi nacionalni tim bio jači sa Lukom Milivojevićem i Matijom Nastasićem, koji zbog nesuglasica sa selektorom Mladenom Krstajićem ne dobijaju poziv.

- Oni su kvalitetni fudbaleri, igraju u Premijer i Bundesligi i imaju zapažene uloge u svojim klubovima. Bitni su igrači, ali sve je na selektoru i najbolje je da on ima sve igrače u formi i tako bude na slatkim mukama. Ovo što je izabrao je najbolji tim za ove dve utakmice - zaključio je Dmitrović.

Srbija 7. juna gostuje u Lavovu Ukrajini, a tri dana kasnije čeka Litvaniju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading