PUTIN ĆE UĆUTKATI KOSOVO I ČEFERINA!

Autor:

Sport

31.05.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin i ostale zemlje koje nisu priznale takozvanu državu Kosovo ućutkaće UEFA i njenog predsednika Aleksandra Čeferina, poručuje član Izvršnog odbora FSS Dragomir Lazović!

Čeferin u poseti FSS

Prvi čovek evropske kuće fudbala upozorio je sve federacije da će snositi posledice ukoliko odbiju da na svom terenu ugoste selekciju samoproglašene države ili se ne upute na gostovanje u istu.

- Naša politika obavezuje sve timove da prihvate da igraju protiv reprezentacije Kosova i klubova sa teritorije te države u slučaju da ih žreb spoji, kako na svojoj teritoriji tako i na Kosovu - poručio je Čeferin.

KROZ LIGU NACIJA

Pošto postoji šansa da se Kosovo kroz Ligu nacija domogne Evropskog šampionata 2022. godine, koji će se igrati u 11 zemalja, Čeferin je jasno udario na četiri zemlje koje još nisu priznale nepostojeću državu. To su Azerbejdžan, Rumunija, Rusija i Španija. Međutim, Lazović smatra da će upravo snaga tih zemalja, čiji je najznačajniji lider svakako Vladimir Putin, na kraju doći glave fudbalskoj vladi iz Niona.

- Mogu da iznesem svoje lično mišljenje, ne da govorim u ime saveza. Smatram da će svaka buduća odluka koja bude doneta u vezi sa Kosovom biti političke prirode. Nije realno da UEFA nameće svoje mišljenje zemljama poput Rusije. Čisto sumnjam da je UEFA jača od vlada zemalja koje još nisu priznale Kosovo - istakao je Lazović.

On je dodao da očekuje da potencijalna utakmica Kosova sa zemljama koje ga ne priznaju može doneti potrese u okviru UEFA.

- Smatram da će to biti prva, da kažem afera, koja bi mogla da poljulja UEFA. Što se mene lično tiče, ja nikad ne bih dozvolio da Srbija igra utakmicu protiv Kosova.

UKRAJINA KAŽNJENA

Ukrajina kažnjena

Prva zemlja koja je osetila kaznu na svojoj koži jer je odbila na svojoj teritoriji da ugosti selekciju Kosova je Ukrajina. Utakmicu sa takozvanim Kosovom Ukrajinci su odigrali u poljskom Krakovu. Španija je takođe kažnjena jer na turniru selekcija do 17 godina nije želela da istakne simbole samoproglašene države. UEFA je kasnije mečeva Kosova premestila u Švajcarsku. Ovaj problem neće imati Crna Gora, Engleska, Bugarska i Češka, rivali Kosova u kvalifikacijama za predstojeći EVRO, s obzirom na to da su sve pomenute države priznale nezavisnost Kosova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading