MATIĆ: Srbija će igrati na EP!

Autor:

Sport

29.05.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezda na terenu, a van njega skroman, odmeren, učtiv, porodičan čovek sa obe noge na zemlji. Milioni funti koje zarađuje u Mančester junajtedu, jednom od najvećih klubova na svetu, nisu ni najmanje promenili Nemanju Matića (30), koji uvek sa ponosom ističe privrženost Srbiji, Ubu i Vrelu, malenom mestu odakle je krenula velika karijera.

Matić veruje u "orlove"

Fantastični vezista u razgovoru za Srpski telegraf ističe da je pred "orlovima" i te kako lepa budućnost, a da je plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine realnost našeg fudbala.

MNOGO SMO JAKI

Motor reprezentacije Srbije zbog povrede neće moći da pomogne saigračima u naredne dve utakmice B grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, protiv Ukrajine u Lavovu 7. juna i Litvanije u Beogradu tri dana kasnije, ali je izraziti optimista.

- Meč protiv Ukrajine će biti pravi derbi jer su nam, uz Portugalce, najveći rivali u kvalifikacijama. Dobar su tim, očekujem težak i neizvestan meč, a pobedom bismo, uz potonji trijumf nad Litvancima, bili jako blizu plasmana na Evropsko prvenstvo, gde nam je svakako mesto. Poslednji put smo na EVRO igrali još 2000. godine kao SR Jugoslavija, tako da je krajnje vreme da se nadmećemo na kontinentalnom šampionatu - ističe za naš list as Mančester junajteda koji je ubeležio 46 nastupa za "orlove" uz dva gola.

Matić je ubeđen da Srbija ima generaciju u kojoj su konačno adekvatno pokrivene sve pozicije u timu.

- Momci koji su beležili uspehe u mlađim kategorijama su sazreli, i kao ljudi i kao igrači, tako da će selektor Mladen Krstajić zaista biti na slatkim mukama oko sastava jer imamo odličan tim. Većina reprezentativaca je imala uspešne sezone iza sebe u najjačim evropskim ligama, i to će sigurno potvrditi kroz dobre rezultate za Srbiju - puca od optimizma Nemanja.

NIKO KAO ENGLEZI

Mančester junajted je završio sezonu u Premijer ligi na šestoj poziciji, a koliko je jak ostrvski fudbal, najbolje odslikava podatak da će u oba evropska finala igrati klubovi iz Engleske.

- Mnogo je napredovao fudbal u Engleskoj u odnosu na pre pet godina kada sam stigao iz Benfike u Čelsi, danas je znatno teže osvojiti bodove. Klubovi ulažu sve više i više novca, tako da dominacija premijerligaša u UEFA takmičenjima nije iznenađenje. Niko nije imao neizvesniju trku za prvaka od one koju su vodili Mančester siti i Liverpul - kaže Matić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Nemanja je među "crvenim đavolima" jedan od glavnih majstora kartaške igre uno, koju fudbaleri velikana sa Old traforda obožavaju na putovanjima.

- Uno nam je glavna zabava kada idemo na gostovanja. Nekada sam ja najbolji, nekada neko drugi, sreća je promenjiva. Ali, mogu vam reći da i te kako ima varanja - uz osmeh zaključuje besprekorni vezista.

Sin Filip obožava Ronalda

RepublikaFoto: Nebojša Mandić

Nemanja Matić je od 2010. godine u skladnom braku sa suprugom Aleksandrom, koja mu je podarila troje dece, dve ćerke i sina. Upravo je devetogodišnji Filip na dobrom putu da nasledi oca, jer sa uspehom igra u mlađim kategorijama Mančester junajteda. Za naš list kao iz topa odgovara ko mu je, osim oca, najveći uzor.

- Kristijano Ronaldo, on je najbolji - iskren je Filip, a stariji Matić se nadovezao konstatacijom da rezultati u mlađim kategorijama nisu važni:

- Suština je u tome da deca iskreno zavole fudbal. Ako moj sin bude vredan i ako sluša savete trenera, može da izraste u dobrog fudbalera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading