LONDONSKI RAT U BAKUU!

Autor: ST/Ilija Momčilović

Sport

29.05.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Londonski rat Arsenala i Čelsija gledaćemo od 21 sat u finalnoj utakmici Ligi Evrope na Olimpijskom stadionu u Bakuu! U glavnom gradu Azerbejdžana sastaće se "plavci", koji su dosad već jednom osvojili trofej drugog po kvalitetu evropskog klupskog fudbalskog takmičenja (2013), i "tobdžije", koje bi uz trofej i 8,5 miliona evra nagrade obezbedile i učešće u Ligi šampiona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Arsenala

Oba tima u meču sezone neće moći da nastupe u najjačim sastavima zbog povreda nekolicine igrača, a Arsenal u Azerbejdžan nije poveo i jermenskog fudbalera Henrika Mktarijana (30). Napadač "tobdžija" propustiće meč zbog toga što njegova rodna zemlja nije u dobrim odnosima sa domaćinom Azerbejdžanom. Trener Arsenala Unai Emeri zna kakva je situacija, pa je to predočio i uzdanici svoga tima.

- Henrik, znaš i sam, ti sa nama ne možeš u Baku. Navijaćeš ispred televizora - jasan je Emeri.

S druge strane, Londona, italijanskog stručnjaka i stratega "plavaca" Mauricija Sarija najviše brine povreda sjajnog veznjaka Ngola Kantea (28). Dugo je vukao problem sa tetivom, da bi na poslednjem treningu obnovio povredu. Pored omalenog Francuza, u sastavu Čelsija neće biti ni Loftus-Čika i Hadson-Odojija, koji su takođe povređeni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kada su saznali da će biti učesnici finala, nadobudni Englezi su u svom stilu komentarisali mesto odigravanja utakmice, pominjući, pre svega, udaljenost Bakua od Londona (4.000 kilometara), pitavši se usput i "gde se uopšte nalazi Azerbejdžan"?! Kako prenose mediji u Britaniji, Olimpijski stadion koji je kapaciteta 69.000 mesta moga bi da bude poluprazan, što se nikada nije desilo u istoriji finalnih takmičenja UEFA. Klubovima je prosleđeno po 6.000 karata, ali navijači londonskih timova ne žele da dođu na utakmicu jer im je preskupo i predaleko.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading