(VIDEO) PLES ORLOVA PO KIŠI: Srbi lete ka SP! Moldavci deklasirani u Beogradu!

Autor:

Sport

02.09.2017

15:55 >> 17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u Beogradu selekciju Moldavije 3:0 u meču 7. kola grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. Godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
"Orlovi" slave novu pobedu

Golove za Srbiju postigli su Mijat Gaćinović u 20, Aleksandar Kolarov u 30.  i Aleksandar Mitrović u 81. minutu. Utakmica je odigrana pred 10.000 gledalaca, a kiša je padala tokom većeg dela meča.

Srbija će naredni meč u kvalfikacijama za SP odigrati 5. septembra u Dablinu protiv Republike Irske.

Gruzija i Republika Irska igrale su 1:1.

Naša selekcija je trenutno prva na tabeli sa 15 bodova. Republika Irska je druga sa 13.

Srbija je lako stigla do pobede protiv autsajdera Moldavije. Od prvog minuta"orlovi" su ušli motivisano u meč, imali apsolutnu kontrolu i bilo je pitanje samo vremena kada će Moldavci da pokleknu.

Srbija je povela u 20. minutu. Kostić je uputio oštar centaršut, a Gaćinović fenomenalno reagovao i poslao loptu pod prečku gola Moldavije. 2:0 bilo je deset minuta kasnije. Matić je izveo korner, uposlio je Gaćinovića koji se sada našao u ulozi asistenta, jer lopta koju je poslao završila na drugoj stativi gde je spreman bio Kolarov. Fudbaler Rome je lako zatresao mrežu gostiju.
 

 

Srbija je nastavila u istom ritmu i u drugom poluvremenu, a konačan rezultat postavio je Mitrović u 81. minutu.
 

 

STRELCI: 1:0 Gaćinović 20, 2:0 Kolarov 30, 3:0 Mitrović 82. Stadion Partizana. Gledalaca:oko 10000. Sudija: Tamaš Bognar (Mađarska). Pomoćnici: B. Buzaš, T. Georgiu.

SRBIJA: Rajković, Ivanović, Maksimović, Nastasić, Kolarov, Matić (od 77. Radoja), Gudelj, Gaćinović, Kostić, Mitrović (od 83. Prijović), Tadić (od 67. LJajić).
MOLDAVIJA:Ćebanu, Ćebotaru, Posmak, Epueranu, Armaš, Anton, Kojokati (od 74. Karp), Dedov, Jonica, Kočijuk (od 60. Antoniuk), Ginsari.
 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

TOK MEČA
90+2. minut - Kraj utakmice. Srbija je pobedila 3:0!
89. minut - Gužva ispred srpskog gola. Rajković je loše intervenisao, Moldavci su stvorili šansu, ali su se spetljali. Odbrana srpskog tima je sprečila da Moldavci postignu gol
86. minut - Nova šansa za Srbiju. Kolarov je prosledio loptu do Ljajića, koji šutira sa oko 10 metara, a njegov udarac na gol liniji zaustavlja odbrana Moldavaca.
83. minut - Prijović šutira, ali je neprecizan
81. minut - GOLLL!!! Mitrović se upisuje u strelce. Centrirao je Kostić, a Mitrović je zatresao mrežu Moldavaca
 
72. minut - Dobra šansa za Ljajića, koji je sa oko 10 metara šutirao preko gola

63. minut - Ivanović šutira, ali je kapiten Srbije neprecizan

56. minut - Nova šansa za Mitrovića. Golman Moldavije zaustavlja udarac napadača Njukasla
54. minut - Šansa za Moldaviju. Kočokari šutira, a Rajković izbacuje loptu u korner. Još jedna dobra intervencija Rajkovića. Novi pljusak nad Beogradom
 
 
46. minut - Počelo je drugo poluvreme

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena. Mitrović je u poslednjim sekundama prvog poluvremena pokušao glavom, a lopta je prošla tik pored stative

44. minut - Udarac Gudelja je završio visoko preko gola
40. minut - Srbija sigurnom igrom održava vođstvo. Igra se odvija uglavnom na sredini terena
33. minut - Mitrović pogađa stativu. Gaćinović je centrirao sa desnog krila, pronašao Mitrovića koji je sa šest metara oprobao udarac glavom, ali je pogodio stativu
30. minut - GOLLL!!! Srbija vodi 2:0 protiv Moldavije. Ovog puta u strelce se upisao Kolarov. Nakon kombinacije Gaćinovića i Tadića, na drugoj strani loptu je sačekao Kolarov, kojem nije bilo teško da je sa par metara smesti u mrežu u 30. minutu. 
20. minut - GOLLL!!! Srbija vodi. Mijat Gaćinović se upisao u strelce.  Kolarov je centrirao po zemlji, Tadić nije lepo zahvatio loptu, ali je na pravom mestu bio Gaćinović koji je šalje iza leđa golmana Moldavije.
18. minut - Sa tribina odjekuje: "Svi u napad, ajmo, ajde"

12. minut - Nova šansa za Srbiju. Golman Moldavije zaustavlja udarac Mitrovića

10. minut - Srbija ima više od igre, dok jaka kiša pada u Beogradu. Umalo autogol Moldavije. Pokušali su glavama da izbace loptu, najpre napred, pa nazad, a na kraju su je poslali metar od svog gola
8. minut - Dobar udarac Kostića, a sigurna intervencija golmana Moldavije
7. minut - Gudelj pokušava sa 20-ak metara, golman Kabanu brani njegov niski udarac
1. minut -  Utakmica je počela

 


17:30 - Navijači polako pristižu na stadion.


17.00 – Poznate su startne postave obe reprezentacije:

Srbija: Rajković, Nastasić, Maksimović, Ivanović, Matić, Gudelj, Gaćinović, Kostić, Tadić, Mitrović

Moldavija: Čebanu, Čebotaru, Posmak, Epureanu, Armaš, Anton, Kožokari, Dedov, Jonica, Kočijuk, Ginsari.  

Orlovi u meč ulaze kao favoriti, jer u meč na domaćem terenu ulaze kao prvoplasirani u grupi i ukoliko dobiju večerašnju utakmicu, ta pobeda će ih ozbiljno približiti plasmanu na SP. Moldavija je poslednja na tabeli sa samo dva osvojena boda. 

Srbija je inače slavila u Moldaviji sa 3:0.


Selektor Srbije Slavoljub Muslin je uoči utakmice rekao da očekuje potpuno drugačiju utakmicu u odnosu na prvi susret dve selekcije u Kišinjevu.

 - Tada su Moldavci igrali otvoreno, a mi smo ih iz prve kontre načeli. Ovaj meč će biti znatno teži. Najvažnije je da odigramo kako znamo i kao u dosadašnjem toku kvalifikacija - rekao je Muslin.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading