I Igre za bolju budućnost Srbije

Autor:

Sport

27.05.2019

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deca su budućnost Srbije i treba im na razne načine obezbediti lepo odrastanje. Za Sportske igre mladih nema stajanja, one su tu da decu Srbije i regiona učine nasmejanim i ponude im da u svojim gradovima besplatno igraju sportove koje vole. U prethodna tri dana na red su došli Omoljica, Banatsko Novo Selo i Zaječar. Dunav osiguranje Sportske igre mladih Srbije, i u ovim mestima organizovale su vrhunska takmičenja a ceremonije svečanog otvaranja bile su za pamćenje.

RepublikaFoto: SIM/Aleksandar Cvetkovic.jpg
Mladi Zajačarci

Ponedeljak je bio rezervisan za Zaječar, grad na Timoku, koji je danas bio u znaku Igara. Otvaranje je usledilo uz vatromet i konfete na platou pored čuvene hale Kraljevica. Zakletvu prijateljstva u ime malih SIMovaca položio je teniser Danilo Jovanović, koji je bio pobednik u tenisu na Međunarodnom finalu SIM 2018 u Splitu. Ivana Jovanović, prva dama SIM Srbije, pozdravila je sve prisutne istakavši da je prezadovoljna što broj dece učesnika raste iz grada u grad. Prisutnima se obratio pomoćnik gradonačelnika Zaječara, Milan Stanković, naekadašnji rukometni reprezentativac.

Izuzetna nam je čast što grad Zaječar već petu godinu zaredom doprinosi uzdizanju jednog ovakvog brenda kao što su Sportske igre mladih. Mi u Zaječaru smo ponosni na činjenicu da iz godine u godinu naša deca besplatno učestvuju na najvećoj manifestaciji amaterskog sporta u regionu i postižu zapažene rezultate. Tokom svih ovih godina imali smo priliku da se lično uverimo u veliki profesionalizam s kojim se pristupa organizaciji takmičenja na svim nivoima, a evidentno je i da se Igre sa svakom novom sezonom podižu za stepenik više i idu korak dalje. Pravo je zadovoljstvo biti deo ove sjajne sportske priče – istakao je Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara.

Na ceremoniji otvaranja za grad Zaječar bili su i Zoran Stojanović (koordinator Igara za ovaj grad), Zorica Mijatović (sportska direktorka SIM Srbije) i drugi. Baklju prijateljstva je unela Iva Tošić, učenica Gimnazije Zaječar i talentovana odbojkašica, a pratili su je mladi rukometaš i rukometašica iz OŠ Đura Jakšić, Luka Mladenović i Jana Milošević. Plamen prijateljstva koji je sa Kraljevice obasjao ceo grad, označio je početak takmičenja u šahu, tenisu, uličnoj košarci, rukometu, Coca Cola CUP turniru u malom fudbalu, odbojci na pesku i igri Lino između dve vatre.

RepublikaFoto: SIM/Aleksandar Cvetkovic.jpg

Meštani Banatskog Novog Sela, u nedelju su bili su oduševljeni svečanom ceremonijom otvaranja Igara. Među brojnim gostima bili su i Neđeljko Topić (predsednik Mesne zajednice Banatsko Novo Selo), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije), Marinel Blaž (direktor OŠ "Žarko Zrenjanin"), Nenad Marin i Ivan Krgović (koordinatori Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za Banatsko Novo Selo), Marija Mihajlović (asistentkinja direktorke Dunav osiguranje Sportskih igara mladih) i mnogi drugi.

- Velika nam je čast što je Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih posetio naše mesto i našu školu i nadamo se da smo bili dobri domaćini. Smatramo da su Igre posebno značajne zbog toga što decu i mlade upućuju na to da se bave sportom, jer se na taj način mnogo zdravije živi i lepše odrasta - poručio je Marinel Blaž, direktor OŠ "Žarko Zrenjanin" iz Banatskog Novog Sela.

Ovacije su usledile kada je sa bakljom među prisutne ušla Jovana Kljajić, odbojkašica, za koju se već raspituju Partizan i Železničar. Konfete i vatromet su se smenjivali i završna takmičenja mogla su da počnu u ovom mestu. A posebno ističemo da su se među takmičarima našli i mladi iz mesta Nikolinci, Alibunar i Banatski Karlovac.

RepublikaFoto: SIM/Aleksandar Cvetkovic.jpg

A spektakularno otvaranje, videli smo u maloj Omoljici, prelepom mestu u Banatu. Karavan radosti i prijateljstva imao je otvaranje na totalno drugačiji način nego u drugim gradovima. Ovakve scene mogu se videti na filmovima. U oldajmer džipu na plato pred terena škole ušao je maskota lav Viktor i ovacije su krenule. Međutim to nije bilo sve, jer je iza njega stigao fijaker sa dva prelepa lipicanera. U fijakeru Miloš Jovanović, mladi karatista i Zorica Mijatović, sportska direktorka Igara. Krenuo je vatromet, deca i prisutni su ovacijama ispratili ovaj neobičan čin. Među gostima na otvaranju su bili i Dušan Lukić (predsednik Saveza za školski sport Pančeva), Ivana Jovanović (predsednica SIM Srbije), Vladimir Ristić (omiljeni direktor OŠ "Dositej Obradović" iz Omoljice), Sanja Simić Mijatović (direktorka OŠ "Moše Pijade" iz Ivanova), Marija Poljak (direktorka OŠ "Sveti Sava" iz Pančeva) i drugi.

I tako Sportske igre mladih iza sebe ostavljaju prezadovoljnu decu, raspoložene roditelje, o Igrama se priča i prepričavaju se događaji sa takmičenja. Posebnu zahvalnost Dunav osiguranje SIM Srbije duguje pulu sponzora – generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS i Podravki Srbije, bez kojih se ne bi uspelo sprovesti ovo sve u 25 gradova Srbije.

A već sutra na redu je Niš, gde će se po prvi put održati Sportske igre mladih, utorak je rezervisan za Surdulicu, pa tako dalje, sve do Kragujevca 15. juna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading