Ronalda ipak stižu godine: Ovo je dokaz

Autor:

Sport

27.05.2019

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sezona u pet najjačih liga Evrope je završena, Juventus je još jednom potvrdio da je suvereni vladar Apenina, "Bjankoneri" su poodavno u slavljeničkom ritmu uzimajući u obzir opuštanje koje je nastalo. Alegrijev tim nije slavio na prethodnih pet utakmica u Seriji A.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kristijano Ronaldo

Kraj godine donosi na red i procenu pojačanja, da li je ono najveće, u vidu Kristijana Ronalda opravdalo očekivanja?

Ako gledamo statistički onda ne.

Ronaldo je postigao 28 golova u 43 meča za "Bjankonere", sezonu je završio treći na listi strelaca iz Zapate i Kvaljarele, sa pet manje postignutih golova od "Kvaljagola".

U Realu je samo u prvoj sezonu 09/10 bio nešto "slabiji" sa 33 pogotka, zatim je u narednim godinama samo dizao svoj saldo. 2010/11 je postigao 53 golova, zatim 60, 55, 51, 61, 51, 42 i 44 u poslednjoj sezoni u Madridu.


Naravno mora se uzeti u obzir dobro poznata italijanska odbrana, drugačiji princip igre u Juventusu pod Alegrijem i još što šta za konačni sud o sezoni petostrukog osvajača Zlatne lopte.

Bivši igrač Reala i Junajteda je doveden da bi se skinulo prokletstvo zvano Liga šampiona, sa druge strane itekako je očigledno kakav je efekat ostavio njegov odlazak po tim iz Madrida.

Kako vi ocenjujete sezonu Portugalca?

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading