Remont Zvezdine odbrane, potpisuju Galves i Tomane!

Autor:

Sport

27.05.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je na dominantan način osvojila Superligu, a rukovodstvo crveno-belih i sportski sektor uveliko rade na formiranju tima koji će od 9. jula, za kada je zakazan start u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pokušati da obezbedi klubu sa Marakane treću uzastopnu jesen u Evropi.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Zvezde

Predstojeće nedelje mogle bi da budu poprilično užarene u Ljutice Bogdana budući da se očekuju promene u igračkom kadru. Bekovi Filip Stojković i Milan Rodić imaju dozvolu za odlazak u inostranstvo u slučaju adekvatne ponude, Aleksa Terzić je već prodat Fjorentini za 1,7 miliona evra, dok Stefan Hajdin nije dobio šansu kod Vladana Milojevića, pa je i njegov odlazak realan. Kapiten Vujadin Savić bi opet mogao u inostranstvo, a njega će na štoperskoj poziciji zameniti Španac Alehandro Galvez (29), koji stiže iz Rajo Valjekana bez obeštećenja.

RepublikaFoto: Starsport
Alehandro Galvez, levo

Od vezista neizvesna je sudbina milion evra plaćenog Gorana Čaušića, koji je, kao i Holanđanin Lorenco Ebisilio, imao daleko slabiju sezonu od očekivane. Izvesno je da će novi klub potražiti Milan Jevtović, dok se Džonatan Kafu nakon isteka pozajmice vratio u Bordo. Glavni zadatak rukovodstva biće da pošto-poto sačuvaju najbolje igrače Marka Marina i El Fardu Bena.

Od napadača izvesno je da će talentovani Dejan Joveljić u milionskom transferu otići preko granice, a na pragu dolaska je Portugalac Antonio Tomane (27) iz Tondele.

Terzić: Ispisali smo istoriju!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić blistao je od sreće nakon subotnje sednice Skupštine kluba sa Marakane.

- Vrednost našeg igračkog kadra iznosi 52 miliona evra, a pre pet godina bila je samo 17,5 miliona. Na kraju 2018. godine dugovanja nisu prelazila 14 miliona evra, dok su u junu 2014. godine iznosila čak 53 miliona. Igrali smo Ligu šampiona posle 27 godina, i to u najjačoj grupi, a novac koji smo zaradili od elitnog takmičenja smo uložili i u vraćanje zaostalih dugova. Zato ćemo svim silama da se potrudimo da i na jesen budemo u LŠ - istakao je Terzić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading