OPREZ, VEST ŠTETNA PO ŽIVCE: Završen letnji prelazni rok!

Autor:

Sport

02.09.2017

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završen je fudbalski letnji prelazni rok koji je oborio sve rekorde, i definitivno je nebo granica kada je “bubamara” u pitanju. Ukoliko vas je vest zainteresovala pripremite čašu vode i kocku šećera, nemojte da se nervirate jer je u pitanju svota novca koju ne možemo ni da zamislimo.

Sitno je to za fudbalere

Klubovi su na pojačanja spiskali više od pet milijardi evra, širom sveta je obavljeno preko 60.000 transfera, a prednjačili su, pogađate- po običaju Englezi!

Prošle godine nam se zavrtelo u glavama kada smo bili svedoci transfera Pola Pogbe iz Juventusa u Mančester junajted, vredan 105 miliona evra, što danas deluje kao “sića” na novu vrtoglavu cifru koja iznosi 222 miliona evra, koliko je PSŽ platio Barseloni za transfer Nejmara.

Katalonci su uložili 105 miliona za transfer Usmana Dembelea (20) iz Borusije Dortmund.

Premijerligaši nisu u pojedinačan transfer uložili toliko para, ali su generalno najviše razbili kasice. Zajedno, 20 članova elitne engleske lige izdvojilo je oko 1,5 milijardi evra.

U Engelskoji je ostvaren i rekordan srpski prelazak. Sjajni vezista Nemanja Matić otišao je iz Čelsija u Mančester junajted za 44,7 miliona evra, i daleko iza sebe ostavio dotadašnjeg "broja jedan" Nikolu Maksimovića (Torino-Napoli, 28 miliona).

Kada je u pitanju prodaja naših igrača iz klubova Superlige, ovog leta je najskuplji bio Uroš Đurđević, koji je za 2,5 miliona evra napustio Partizan i potpisao za Olimpijakos.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading